×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Analys

Analys: Hur kommer uppdateringen till M4A1-S påverka spelet?

1
Vad innebär den nya uppdateringen till M4A1-S? Kommer alla att byta M4 igen eller ska man stanna kvar? Detta försöker vi reda ut i denna analys.
Under förra veckan kom en uppdatering till M4A1-S. Vapnet har nu fem skott mindre än vad de tidigare hade och har därmed endast 20 skott i sitt magasin. Men hur kommer detta egentligen att påverka spelet? Detta ska vi försöka reda ut i denna artikel.

Sedan vapnet introducerades till CS:GO 2013 som en del av Arms Deal-uppdateringen har de två olika alternativen, M4A1-S och M4A4, delat rampljuset under olika perioder. Under de senaste åren var det M4A4 som länge hade kronan. Mellan 2015 och 2021 så var den utan tvekan den mest populära.

M4A4 var länge den bättre M4:an

Detta ändrades i slutet av förra året när M4A1-S fick högre damage. Detta har lett till att den nu dominerat och på HLTV har den stått för en fjärdedel av alla frags under 2022. Med lite snabbare time to kill och lättare att skjuta genom smokes, då man ej ser tracers från den, så har det inte varit så konstigt. Man får heller inte glömma att den endast kostar 2900 istället för 3100

Sista turneringen med nya patchen, Blast Premier Spring Finals, är nu färdigspelad så hur kommer proffsen att göra nu? Jag skulle gissa på att det inte blir så stor förändring man kan tro. Det känns som att uppdateringen mer försöker ta bort smoke-spammandet som varit otroligt starkt på senaste.

M4A1-S har stått i rampljuset sedan slutet av förra året

Om du sätter dina skott så går det fortfarande att döda någon M4A1-S snabbare än med M4A4. Det är också det viktigaste. Det är inget vapen som användas för att lägga en tremannaspray utan mer att döda två och ladda om, det är inte stor skillnad nu. Det som vi kanske kan se att ankarspelare, till exempel de som håller B på Inferno byter till M4A4.

Att ha mer bulor i vapnet när du är själv och antingen måste lägga en snygg spraydown eller inte har tid att ladda är väldigt bra. Vi kommer nog att se en upptick i användandet i den högljudda M4:an men M4A1-S lär fortfarande vara mer populär i proffscenen. Det går snabbare att döda med den och den kostar mindre. Fem skott mindre i magasinen kommer inte påverka de två punkterna.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..