×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Krönika

Krönika: North förstör hela sin historia för en fulare logga

1
Under tisdagen offentliggjorde den danska organisationen North att de valt att göra en rebrand. I samband med detta har de uppdaterat sin grafiska profil med bland annat en ny logga. Communityn respons till detta har varit väldigt starkt, men kanske inte på det sättet som North ville.
I måndags kunde man se att allt på Norths Twitter försvunnit. Det fattades bild, beskrivning och alla tweets som organisationen någonsin skickat ut var borta. I samband med detta var även deras hemsida nere. Detta var dock inte allt. En av organisationens CS:GO-spelare Markus "Kjaerbye" Kjærbye skickade ut en ledsen gubbe på sin Twitter. Det var tydligt att något var på gång, en rebrand eller så skulle organisationen lägga ned.

Under tisdagen visade sig det att det var en rebrand av hela organisationen. Hela den grafiska profilen har omarbetas och i framkanten av detta är en ny logotyp, som enligt mig är riktigt ful. Men att loggan ser ut som en dinosaurie med för långa framtänder eller meme-hunden "Phteven" är inte det som triggar mig.

När FC Köpenhamn och Nordisk Film annonserade North under 2017 blev jag otroligt taggad. En ny skandinavisk organisation med tunga namn bakom. Det var också ett bra lag de plockade upp, dåvarande Dignitas med spelare som Emil "Magisk" Reif och Kristian "k0nfig" Wienecke. Efter nio månader och ett par spelarbyten kom också den första titeln, Dreamhack Open Montreal.

North har under hela sin tid i esporten varit med i toppskiktet. Trots många om och men så har de varit ett lag som har kämpat om titlar men inte riktigt tagit sig hela vägen. Men det blev dock ett par turneringsvinster för det danska laget, sex stycken med Dreamhack Masters Stockholm som den mest prestigefyllda.

Under det senaste året har det dock varit tungt för det danska laget som gjort en del spelarförändringar och har under många turneringar spelat väldigt dåligt. Detta har lett till nya människor i ledningen som verkar vilja göra stora förändringar till organisationen. Detta köper jag verkligen. Jag köper till och med konceptet med att göra en rebrand, fräscha upp något för att visa att man fortfarande är med i kampen på något sätt.

Men på sättet de har gjort detta gör mig nästintill förbannad. De känns som att North vill radera allt som organisationen tidigare har gjort, allt från turneringsvinster till pinsamt dåliga resultat genom att radera alla sina gamla tweets. Det kanske låter lite löjligt men det är via Twitter allt snack från en esportorganisation sker. Ifall man vill behålla ett namn som betyder något inom esporten ska man inte förneka dess historia. Då skulle det vara bättre att skapa en ny organisation och plocka upp samma spelare. North kanske inte är den mest prestigefyllda organisationen eller har varit med så himla länge. Men det är fortfarande en hel historia de försöker radera för att göra plats för en lite fulare logotyp.

Jag börjar bli väldigt trött på att organisationer i esportens värld hela tiden ignorerar den fina historien som många av dem har. Complexity som gör om hela sin grafiska profil för att matcha Dallas Cowboys, Evil Geniuses som gör den fulaste rebranden någonsin och NRG som tar bort hela sin originalitet för att ha tre stora bokstäver i sin logga. North är på något sätt grädden på moset av detta.


Gamla loggan till vänster och nya loggan till höger

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..