×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Vilka ska ersätta Xizt och twist? — här är de svenska alternativen

1
Under onsdagen gick Fnatic ut med att de placerat två av sina spelare, Richard "Xizt" Landström och Simon "twist" Eliasson, på bänken. Vilka borde Fnatic nu plocka in för att ersätta dessa spelare? Här listar vi de bästa svenska alternativen.
Fnatic släppte under onsdagen bomben att de valt att bänka två av sina spelare, Richard "Xizt" Landström och Simon "twist" Eliasson. Detta efter att det svenska laget inte lyckats med att sig till majorn. De måste nu hitta två nya spelare till laget. Enligt Hltv är Fnatic villiga att testa internationella spelare. I denna artikel listar vi dock de spelare som vi på Fragbite ser som de bästa och mest troliga svenska alternativen.

Svenska spelare

Robin "flusha" Rönnquist


Den spelare som flest har pekat på är utan tvekan Robin "flusha" Rönnquist. Detta är också rimligt. Fnatic hade utan tvekan sin bästa tid tillsammans med flusha. Tillsammans lyckades de vinna tre stycken majors och över 16 andra stora LAN-turneringar. Han var under denna tiden också sedd som en av världens bästa spelare. flusha är en spelare som aldrig riktigt spelar dåligt utan alltid är stabil. Detta är någon Fnatic behöver.

När laget valde att bänka flusha i september förra året åkte svensken över Atlanten för att ansluta sig till Cloud9. Den bästa placeringen med laget var en andraplats under Eleague CS:GO Invitational 2019 där de vann mot både BIG och Faze Clan. Bättre än så gick det inte och flusha tog en paus från CS. Han har nu återvänt till att spela saker som FPL och har spelat otroligt bra. flusha kan vara det bästa alternativet för Fnatic och också det mest troliga.

Olof "olofmeister" Kajbjer


Om man nämner flusha så måste man också nämna Olof "olofmeister" Kajbjer. Det var tillsammans med dessa två spelare som Fnatic var som bäst. Den svenska spelaren lämnade dock laget under 2017 för att gå med i Faze Clan. De var under ett tag rankade som världens bästa lag och tillsammans med olofmeister har de plockat hem förstaplatsen i sex stycken större turneringar. De misslyckades dock att vinna majorn de var favorittippade på, Eleague Boston Major 2018.

De har under den senaste tiden haft problem i laget. Ända sedan de valde att ta ut Finn "karrigan" Andersen ur laget efter Faceit London Major har de haft det svårt att hitta en ersättare till danska ledaren. De kommer nu under majorn att spela tillsammans med Filip "NEO" Kubski som varit en del av laget sedan maj. Om laget inte lyckats prestera bra under majorn finns det en stor chans att olofmeister kan söka sig ut från Faze. Då är Fnatic ett givet alternativ för spelaren. Om Fnatic skulle plocka in både olofmeister och flusha skulle de ha fyra av de spelarna de hade i laget när de var som bäst.

Maikil "Golden" Selim


En av spelarna som Fnatic nu har bänkat är deras IGL, Richard "Xizt" Landström. Om nu vill plocka upp en ny IGL är Maikil "Golden" Selim ett givet val. Den svenska spelaren har tidigare representerat Fnatic under nästan ett år. Tillsammans med laget lyckades han vinna två större turneringar, World Electronic Sports Games 2017 och Intel Extreme Masters Katowice 2018. Han har efter det varit en del av ett turbulent Cloud9. Under tiden visade i det amerikanska laget visade han på bra ledarskap men även bra individuell skicklighet.

Han kommer under Starladder Berlin Major att agera inhoppare för Ninjas in Pyjamas. Hur hans framtid ser ut i laget efter det är högst oklart. Fnatic skulle tjäna på att ha en renodlad IGL som Golden. Ett alternativ för laget är att ta in en person som skjuter stenhårt och en person som leder laget. Ett av de bästa alternativen när det kommer till IGL är utan tvekan Golden. Han har tidigare spelat med laget, han vet spelarnas styrkor och svagheter och han vet hur han ska använda spelarna till deras bästa förmåga.

Hampus "hampus" Poser

Bildkälla: Moche XL Esports
Bildkälla: Moche XL Esports

Fnatic skriver själva att de vill ingå i en nya fas. Då kanske inte gamla spelare är svaret. En mindre testat IGL är Gamerlegion-spelaren Hampus "hampus" Poser. Han har tidigare representerat både Godsent och Red Reserve och presterade bra i båda lagen. I den senaste LAN-turneringen som den svenska ledaren spelade placerade han sig på en andraplats under Moche XL Esports. Precis som med Golden är hampus renodlad IGL. Om de vill satsa på något nytt, ha en ny spelare som ger lite ny energi till laget så är hampus en intressant spelare.

Fredrik "freddieb" Buö


Ytterligare en intressant IGL är Fredrik "freddieb" Buö. Han spelar just nu för Team Ancient som lyckades ta sig till final av Dreamhack Open Summer under juni. Han har ofta missat möjligheter då han har spelat i lag som har mer "flashiga" spelare. Han är dock en person som har kunnat använda dessa spelare snyggt. I de lagen han har lett har de ofta spelat ett löst spel med fokus på spelarnas skill, något som Fnatic också har gillat och är utan tvekan en person som laget borde tänka på.

Tim "nawwk" Jonasson

Bildkälla: Adela Sznajder/Dreamhack
Bildkälla: Adela Sznajder/Dreamhack

AWP-rollen i Fnatic har under den senaste tiden varit väldigt otydlig, twist och Jesper "JW" Wecksell har delat på vapnet fram och tillbaka. Nu är twist ute ur laget, kommer då JW fortsätta med den gröna bössan eller vill de plocka upp en ny AWP-spelare? Om det handlar om att starta en ny fas så kanske det är bäst att låta en ny spelare plocka upp vapnet. Isåfall är det bästa alternativet Tim "nawwk" Jonasson. Detta är ung spelare som under den senaste tiden visat sig vara otroligt stark. Han och hampus ses lite som en duo. Denna duo är också en sådan som skulle funka i Fnatic.

Fredrik "REZ" Sterner


Om det är någon spelare från Ninjas in Pyjamas som Fnatic ska titta på så är det Fredrik "REZ" Sterner. Han är just nu en av Sveriges bästa spelare. Visst det finns andra spelare i NiP som skulle vara intressanta så som Patrik "f0rest" Lindberg eller Jonas "Lekr0" Olofsson som IGL. Det skulle dock vara visare att ta in REZ. Han är fortfarande en ung spelare och det är en som skulle ta in mycket skill i laget. Tillsammans med Ludvig "Brollan" Brolin skulle de ha två madfraggers. Alla de övre alternativen är nog mer troliga dock.

Förutom dessa så finns det många andra spännande spelare i Sverige. I Chaos Esports Club har vi tvillingarna Joakim "Relaxa" Gustafsson och Fredrik "FREDDyFROG" Gustafsson. Även de resterande spelarna i laget, Daniel "djL" Narancic, Linus "Bååten" Andersson och Niclas "PlesseN" Plessen, är intressanta.

Det finns såklart ett flertal andra svenska spelare som Fnatic kan kolla på. Alla spelare i Team Ancient är intressanta. William "draken" Sundin är en av dem, han har dock tidigare inte funkat i laget. Det finns också fler unga talanger från lag som Esportsadviser och Lilmix. Enligt Hltv är Fnatic också villiga att testa internationella spelare. Dessa spelare kommer vi dock att lista i en annan artikel.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..