×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Xerm: Det går inte annat än att imponeras av Astralis

0
Den 22 april vinner Astralis Dreamhack Masters Marseille sedan de gått genom hela turneringen obesegrade. Igår, den 20 maj, kom nästa turneringsvinst. Den här gången handlade det om ESL Pro League-finalerna och visserligen tappade de en karta i själva finalen, men deras resultat är ändå imponerande.
Det råder inga tvivel om att danska Astralis är CS:GO-världens hetaste lag just nu. Under den senaste månaden har laget spelat tre stycken turneringsfinaler och två har slutat med en guldmedalj, men låt oss börja med den där tredje.

Den gången, i finalen av IEM Sydney, slutade det med en 0-3-förlust mot Faze Clan. Nu kan det verka betydligt mer ensidigt än vad det faktiskt var. Låt oss nu titta lite närmare på kartresultaten. Faze Clan vann matchen med siffrorna 19-17 (Cache), 22-20 (Overpass) och 16-14 (Train). Anmärkningsvärda siffror, extra så med tanke på att Astralis inte lyckades vinna en enda av kartorna.

Om vi blickar ännu längre bakåt, till Dreamhack Masters Marseille, såg det väldigt annorlunda ut. Astralis vann som bekant turneringen och gjorde det efter att de krigat sig genom både gruppspel och slutspel utan att tappa en enda karta. Även i Marseille ställdes Astralis och Faze Clan mot varandra, det i kvartsfinalerna. Den gången slutade det med en rätt övertygande vinst för Astralis (16-11, 16-6).

När de båda lagen sedan möttes igen under helgens ESL Pro League-finaler stod Astralis för en riktig överkörning. Danskarna vann med 16-6 och 16-3, för att därmed säkra lagets tredje raka turneringsfinal. Väl där förlorade de i och för sig en karta mot Team Liquid, men vann ändå själva turneringsfinalen med 3-1 i kartor.

Så ser ställningen för Intel Grand Slam ut just nu. Bildkälla: Liquipedia
Så ser ställningen för Intel Grand Slam ut just nu. Bildkälla: Liquipedia


Bäst chans att vinna Grand Slam-titeln

I och med vinsten i Dallas är Astralis det lag som ligger klart bäst till i jakten på den åtråvärda Grand Slam-titeln, och den en miljon dollar som kommer med den. Laget har, precis som Faze Clan, två stycken turneringsvinster som räknas in i jakten på titeln.

Faze Clan behöver dock vinna två av de tre kommande turneringarna som är kopplade till Grand Slam (ESL One: Belo Horizone, ESL One: Cologne och Dreamhack Masters Stockholm) för att de ska lyckas lägga vantarna på den stora prispotten. Astralis å andra sidan har hela sex kommande turneringar på sig. Det enda som egentligen talar för Faze Clan i sammanhanget är att Astralis inte deltar i ESL One: Belo Horizonte.

Astralis är laget att slå

Alldeles oavsett hur det går i jakten på Grand Slam-titeln är det helt uppenbart att Astralis verkligen är laget att slå just nu. Skulle något av lagen med svensk anknytning - Faze Clan, Fnatic, Ninjas in Pyjamas eller Heroic - vinna en större titel måste de med stor sannolikhet först besegra Astralis. Om de inte har riktigt tur med lottningen och Astralis har en förvånansvärt dålig dag det vill säga. Laget som har anor tillbaka till über G33KZ - en femma som tog form under 2014 - har på riktigt kopplat ett grepp om CS:GO-scenen.

Vad tycker ni om dagens Astralis? Hur länge kommer de att kunna hålla sig kvar i toppen, och vilket lag är deras största hot?

Artikelbild: Astralis

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..