×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

JW: "Vi vill ha en seriös liga där folk ska prioritera samarbete och god stämning"

6
Fnatic-spelaren Jesper "JW" Wecksell har dragit igång en egen, svensk ligastruktur på den populära plattformen Faceit. På kort tid har antalet spelare exploderat och nyligen passerades en ny magisk gräns.
Swedish Pro League, SPL, det är så den nya ligan - initierad av Jesper "JW" Wecksell - kallas. Syftet bakom projektet är att försöka samla den för tillfället rätt så splittrade svenska CS:GO-scenen och, förhoppningsvis, vaska fram morgondagens stjärnor.

Anledningen till att jag ville starta det här är ju i grund och botten att jag på nått sätt vill svetsa ihop den något så otroligt splittrade scenen som den svenska scenen faktiskt är, jag tycker vi har sjukt mycket talanger men vi producerar alldeles för lite lagspelare och lag överlag, förklarar Wecksell själv initativet då Fragbite når honom mellan praccar.

Hela ligan spelas genom Faceits välbeprövade system och bygger på sajtens solo-kö-funktion, med "captain pick" som inställning. Totalt består ligan av fem stycken olika divisioner där division ett kan jämföras med prestigefyllda FPL.

Just nu är det en pug-platform där varje match ska vara som en cupmatch, fast pug. Seriös, skön stämning och attityd men ändå jävligt roligt. Det är många kompiskretsar som börjar hitta nytt folk att spela med och folk börjar mixa runt lite med varann så hittills så går det som jag tänkt.

Den förre Epsilon-coachen Christian
Den förre Epsilon-coachen Christian "Chrille" Lindberg har hämtats in för att hjälpa Wecksell driva ligan.


Satsar på gear och pengar som priser

Kostnaden för att delta ligger på fem euro per månad för varje intresserad spelare, men i gengäld kräver den inte att spelarna prenumererar på Facecit Premium eller Supporter. Det är med andra ord bara att du som vill delta registrerar dig, betalar avgiften och sedan kan välja den division som passar utifrån nivån på ditt Faceit-konto. Du som deltar har dessutom möjligheten att vinna fina priset, och det gäller inte enbart dig som tar plats i den högsta divisionen.

När det kommer till priser så jobbar vi så snabbt vi kan för att fastställa det tills 1 oktober då den första "riktiga" säsongen slår igång, men division 1 kommer att vara cash-priser och vi jobbar även på att kunna ha lite liknande i lägre divisioner men den största vinsten i de lägre divisionerna är ju en chans i divisionen över, att ta sig uppåt och förhoppningsvis framåt i sin karriär, berättar Wecksell och fortsätter:

Vi kommer även slänga in vissa så kallade "power weekends" där vi kör den med flest vinster eller poäng under en helg får lite gear med mera. Cuper kommer även på sikt för att bredda vår tanke med att få ihop fler lag osv, där det förhoppningsvis också blir lite fina priser.

Tar hårdtag mot oönskat beteende

För att göra plattformen så välkomnande som möjligt har Wecksell beslutet om nolltolerans mot sådant som inte anses höra hemma inom CS:GO-scenen. Det innefattar inte bara fusk utan även sådant som en dålig attityd, mobbning, dålig kommunikation och samarbetsvilja samt en rad andra punkter som annars brukar kunna ställa till med problem.

Vi vill ha en seriös liga där folk ska prioritera samarbete och god stämning över det mesta, så givetvis håller vi noll tolerans mot folk som vägrar samarbeta, mobbing, rasism och bara allmänt taskig attityd mot lagkamrater/motståndarna överlag. Givetvis får man först en varning så man har en chans att förbättra sig men visar man fortsatt att man inte vill skärpa till sig så stänger vi av personen under en tid.

Swedish Pro League

Är en öppen liga som arrangeras med stöd av Faceits system. Ligan är uppdelad på fem olika divisioner, från ett till fem. Det kostar fem euro per månad och spelare att delta.

Du som vill veta mer, och registrera dig, gör bäst i att besöka SPL-sajten.

För mer information, och kontinuerliga uppdateringar, kan ni även följa Swedish Pro League på Twitter.

27 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 27 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..