×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krönika

quiethell: "Det franska superlaget har tappat sitt superlativ"

1
Det franska superlaget, G2 Esports, bör kanske inte benämnas med sitt superlativ. Bristen på titlar och resultat gör sig allt tydligare för Kenny "kennyS" Schrubs femma. Vad händer om de faller i Malmö? Då är det mycket möjligt att vi får se ännu en fransk "shuffle".
Den senaste franska "shufflen" chockerade omvärlden när G2 Esports smidde det franska superlaget bestående av bland andra Kenny "kennyS" Schrub och Richard "shox" Papillon.

Det tog laget tre hårda förluster innan de plockade hem sin första vinst tillsammans, på hemmaplan under Dreamhack Open Tours över Hellraisers. Laget såg ut att vara på väg mot toppen när de följde upp vinsten i Tours med en vinst över danska North under ESL Pro League-finalerna i juni.

En kortvarig vinstsvit blev en förlustsvit

Nu har laget hamnat i ännu en förlustsvit som började med att de föll mot Faze Clan under ECS-finalerna, bara 20 dagar efter säsongsvinsten i EPL. Senast laget befann sig på en större turnering åkte de på ännu en förlust mot Fnatic i gruppspelet, då under en av årets största turneringar; PGL Major Krakow.

Kan de egentligen kalla sig för det franska superlaget efter förluster som dessa? Inte nog med det så föll laget mot landsmännen i Team Envyus, sina tidigare lagkamrater, under kvalet till ESL One New York. Kanske bör Envyus kallas för det franska superlaget med tanke på deras senaste resultat, jämfört med G2 Esports.

G2 har allt de behöver för att kallas för det franska superlaget. Enligt dem själva har de den bästa tänkbara startfemman, coachen, analytikern och managern. Samtliga tar emot en lönecheck med vad som sägs vara den högsta summan inom scenen, en lön andra spelare bara kan drömma om. Men varför går det inte i hamn? Varför har laget det så svårt att nå toppen, trots dess goda förutsättningar?

Bristerna blev allt tydligare efter dess matcher mot Faze i säsongsdebuten av EPL, när de bara kunde ta tre rundor mot den europeiska femman på Cache. Tre rundor som terrorister, sen stod det klart att Faze plockade hem sin första vinst tillsammans med sina nyförvärv.

En ny fransk "shuffle" kan vara på ingång

Tre turneringsförluster krävdes det innan laget vann sin första turnering tillsammans. Nu har de fått lida tre förluster igen, kanske det är dags för dem att glänsa när de äntrar gruppspelet i Malmö på onsdag. Tar de sig inte till slutspelsfasen under turneringen kanske ett spelarbyte är på sin plats.

Det kanske var ett felaktigt beslut att välja bort spelarna som nu representerar Envyus. De kanske tog någon av de spelarna för givet. Det är möjligt att de underskattades kapacitet och inverkan hos någon av spelarna som lämnades utanför superlaget. Kanske hade någon av de åsidosatta spelarna större betydelse än en tidigare trott.

Varken G2 eller Envyus har gjort något större spelarbyte sedan den senaste franska "shufflen", men om G2 faller i Malmö kanske ännu en shuffle är inom räckhåll. För som det ser ut nu så har det franska superlaget tappat sitt superlativ.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..