×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Artikel

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Intervju

Golden: "Vi kan uppnå mycket om vi bara vill"

2
Fnatic Academy-spelaren Maikil "Golden" Selim är redo att spela lagets första evenemang för året, men tar sig också tiden att blicka tillbaka på ett händelserikt fjolår.
Samtidigt som WESG-finalerna dragit igång borta i Kina väntar åtta europeiska lag på att få börja spela i Leipzig, Tyskland. Det är DreamHacks första evenemang för året som gäller, och 100 000 dollar — ungefär 900 000 kronor — står på spel. Många av femmorna på plats är relativt oprövade, men ett lag som visat framsteg under 2016 är Fnatic Academy.

Det svenska laget skapades av organisationen så sent som i augusti förra året, och på mindre än ett halvår har de spelat in över 800 000 kronor. En stor kaka av pengarna kom från vinsten av China Top 2016, där de slog både VG.CyberZen och MVP Project. Lagkaptenen Maikil "Golden" Selim beskriver det inte som något mindre än ett genombrott.

"Jag skulle nog säga att 2016 var ett genombrott för oss, både som individer och som lag. Där vi är i dagsläget, med den tiden vi har spelat ihop, är en bemärkelse i sig. Fnatic har gjort otroligt mycket för oss. Allt utanför spelet, resor, invites och coola prylar. Vi är väldigt tacksamma för den chansen och det stödet vi får av dem", berättar Golden för Fragbite.

Fnatic Academy.
Fnatic Academy med BååteN, jayzaR, Golden, Karus och PlesseN från kameran.


Intressant är att Fnatic Academy egentligen aldrig har haft någon press på sig från utomstående. När de bildade laget tolkades de mer som ett "ungdomslag" än ett propert farmarlag som skulle komma att stå för egna meriter. Stolthet kan ofta vara i vägen när man underskattas, men enligt Selim var det definitivt mer positivt än negativt. Nu har de även jobbat upp sitt namn och självförtroende.

"Vi har helt klart tjänat på det, folk underskattade oss bara för att vi hade 'Academy' i namnet. På sistone har vi praccat mot många topplag runtom i Europa, vi har inte direkt gjort bort oss men det är fortfarande en glipa mellan oss och dem. I den svenska scenen känner vi oss ganska självsäkra förutom mot topp-fyra-lagen, men den svenska scenen är så svår att tyda. Vem som helst kan skrälla i semi-pro-scenen."

Att den svenska scenen under det absoluta toppskiktet är jämn bäddar för fantastisk underhållning i helgen. Fnatic Academy delar nämligen grupp med det svenska nybygget qwerty med Mikail "Maikelele" Bill i spetsen. Det är inte helt säkert att lagen kommer drabbas samman, men skulle det hända kan det bli extra kryddat.

"qwerty har en väldigt stark lina, och de har jobbat ihop ett bra tag. Det finns alltid prestige i en match mot svenska lag."

Utöver qwerty spelar även LDLC och Andreas "MODDII" Fridhs danska Heroic i Fnatic Academys grupp. Golden ser dock inget av de lagen som det största hotet. Faktum är att han inte tycker att någon av turneringens deltagare är en direkt favorit, utan att alla kan slå varandra. Om han dock måste välja ett lag pekar han mot majormeriterade FlipSid3 Tactics i den andra gruppen.

Spelar med inhoppare

Något som är värt att ha i åtanke är att Fnatic Academy kommer att spela Leipzig-turneringen med en inhoppare. Aleksandar "jayzaR" Zarkovic har fått förhinder, och istället kommer de att använda sig av Crowns-spelaren David "Jayzwalkingz" Kempner som inhoppare. Kempner gjorde sitt namn internationellt i augusti, när en stark form uppmärksammades på ESEA Global Challenge i Augusti. Det råder inget tvivel om att 20-åringen har talang, men det kräver ändå lite extra att förbereda sig med en inhoppare.

"Vi hade en paus under julen, men vi har kört rätt hårt på sistone med praccs. Det har varit väldigt mycket, och väldigt annorlunda för oss att spela med Jayzwalkingz som standin."

DreamHack Leipzig är ju en av årets första internationella turneringar, och eftersom 2017 knappt har dragit igång ännu finns det stora förhoppningar, förväntningar och ambitioner för vad som skall uppnås under de kommande tolv månaderna. För Fnatic Academys del tycks det inte finnas några orimliga mål, så siktet är helt enkelt på det absolut största.

"Våra mål är väldigt ambitiösa, vi kan uppnå mycket om vi bara vill. Vi är fortfarande ett utvecklande lag som vill komma så långt som det går, att vara med i en major sent 2017 är vårt mål."

Fnatic Academys resa på DreamHack Leipzig drar igång på fredag klockan 17:00, då de ställs mot ESEA Global Challenge-finalisterna i LDLC. Är ni nyfikna och vill spana in mer detaljerad information om evenemanget, så som deltagarlistan, grupperna och inledande match-ups, gör ni bäst i att gå in på vår turneringssida.

Fotnot: Denna artikel konstruerades och publicerades innan Aleksandar "jayzaR" Zarkovic officiellt hade lämnat Fnatic Academy.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..