×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

Lekr0: "Jag kände mig aldrig riktigt utbytt i den första traden"

4
Jonas "Lekr0" Olofsson har haft en händelserik tid efter sommaren. Han har blivit bytt till Fnatic för att sedan gå tillbaka till Godsent igen. Vi tog ett snack med honom för att höra hans tankar om hur de senaste månaderna har varit.
I början av 2016 var Jonas "Lekr0" Olofsson en relativt okänd spelare för CS:GO-publiken. När han plockades upp för laget Ancient, som senare blev Godsent, ändrades dock allt. Godsent visade sin styrka när de kom till semifinal på DreamHack Masters Malmö, där de pressade NiP Gaming till en tredje karta i kampen om en plats i finalen.

Sedan Malmö-evenemanget har Lekr0 varit ett aningen hetare samtalsämne, framför allt under en senare tid då han haft en stor roll i de uppmärksammade Godsent-Fnatic-förändringarna. Det kanske inte ser ut som den mest hedersfyllda rollen, då han först fick lämna Godsent för att göra plats åt Fnatic-trion som rekryterades. Det innebar dock att han fick möjligheten att spela för Fnatic istället.

Godsent på scenen under DH Masters Malmö.
Lekr0 lämnade Godsent, men fick ett nytt hem i Fnatic.


Jag fick möjligheten att ställa ett par frågor till Lekr0, och min första var om just detta spelarbyte. Fnatic kanske är en drömdestination för många unga spelare, men jag tänkte att det kanske inte kändes så för Lekr0. Det kanske fanns en känsla av att han endast fick sin plats på grund av den trade som genomfördes, och att han kände sig utbytt i Godsent snarare än rekryterad av en världskänd organisation.

"Jag kände mig aldrig riktigt utbytt i den första traden, för jag visste vilka spelare de tog in och att majorplatsen skulle gå till dem, så jag förstod hur stort och viktigt det var", berättar Lekr0 för Fragbite.

Många ansåg att Godsent "vann" i spelarbytet, och ingen kan klandra dem. De plockade in en duo som vunnit tre majors, Robin "flusha" Rönnquist och Jesper "JW" Wecksell, liksom en dubbel-majormästare i Freddy "krimz" Johansson. Samtidigt fick Fnatic chansa med två relativt oerfarna spelare i form av Lekr0 och John "wenton" Eriksson samtidigt som de hade Olof "olofmeister" Kajbjer och Dennis "dennis" Edman som fotfäste.




Resultatet var aningen oväntat. Godsent fick en riktigt tuff start, medan Fnatic gick och vann den europeiska onlinefasen av ESL Pro League. Jag undrade vad Lekr0 och Fnatic faktiskt hade för förväntningar i början i och med att de kändes mer eller mindre ihoptvingade snarare än att de var ett lagbygge med en grundidé.

"Det gick rätt bra i början som Fnatic, vi vann ESL Pro League online och sen hade vi bara okej resultat på LAN. Men det kändes bra, det kändes som att vi utvecklades som lag väldigt fort. Jag förväntade mig att det skulle vara svårare att hitta roller och varandra i laget, men det gick fortare än väntat att lära kanna alla i och utanför spelet."

Fnatic åkte på två LAN-evenemang med Lekr0 i laget; ESL One New York och Epicenter 2016 i Moskva, Ryssland. På den förstnämnda turneringen misslyckades de med att avancera från gruppspelet, men stod ändå för en godkänd insats genom att besegra både OpTic och Astralis. I Moskva lyckades de placera sig tvåa i sin grupp efter att ha norpat kartor mot både SK Gaming och Virtus.pro, men föll i play-in-stadiet när de, knappt, förlorade mot de framtida mästarna Team Dignitas.

Lekr0 för Fnatic.
Lekr0 tyckte om att spela i Fnatic, men det blev kortare än väntat.


Efter bara två evenemang med laget utbrast rubriker återigen i CS:GO-scenen. Fnatic och Godsent hade kommit överens om en ny trade där Olofsson skickades tillbaka till sitt tidigare lag i utbyte mot krimz. Man skulle kunna tro att Lekr0 kände sig som en plastpåse i en virvelvind med tanke på hur mycket han flyttades på en kort tid, men han ser bytet som en fördel för båda lagen.

"De flesta spelare skulle nog säga att man vill stanna i ett lag och hitta en grund, men i det här fallet var det ett byte som gagnade båda lagen, och även mig själv delvis. Jag tyckte det var jobbigt att behöva byta lag i början, men ibland måste man bara acceptera det som kommer. Det gick fort att återgå till att vara en 'Godsent-spelare' och vara med i laget. Jag trivs bra i Godsent som jag spelar i nu, och jag trivdes bra tidigare i Fnatic. Vi är fortfarande goda vänner."

Att ta krimz plats i Godsent innebar att Lekr0 skulle spela med sina gamla lagkamrater Markus "pronax" Wallsten och Andreas "znajder" Lindberg, men också med den duons tidigare lagkamrater som de vann den första CS:GO-majorn med. I och med att fyra av Godsent-spelarna är gamla vänner tänkte jag att lagkemin kanske blivit annorlunda med tiden som Lekr0 var borta.

Han är ju trots allt den enda i laget som inte lyfte 100 000-dollarchecken i slutet av DreamHack Winter 2013. Detta verkar dock inte vara ett problem, för tydligen är inte lagkemin den stora förändringen, utan snarare vad som händer inne på servern.

"Det var mycket nytt när jag kom tillbaka, det var inte alls bara att hoppa in och köra en poss. Det var väldigt mycket nytt i positioner, taktiker och standards, så det tog lång tid att komma in i spelet. Nu på senare tid känns det som att det börjar falla mer till rätta."

Ja, de nya sakerna verkade löna sig. Bara två veckor efter Lekr0s återkomst i laget åkte de till Bukarest, Rumänien för att spela den europeiska minorturneringen, som erbjöd två platser till Eleague 2017-majorkvalet i december. Den här turneringen var inte bara viktig för att Godsent hade haft problem med att visa resultat efter sommaren, utan också för att de förlorade sin plats till 2017 års första major när krimz gick tillbaka till Fnatic.

Efter några riktiga nagelbitare blev Godsents besök till Rumänien en succé. De vann turneringen och fick sin plats till kvalet i december, men viktigast av allt fick de mer självförtroende.

Godsent won the EU Minor.
Godsent fick äntligen framgång i Rumänien. Foto: Josip Brtan/HLTV.org

"Det kändes otroligt bra att vinna minorn, det var någonting vi var tvungna att göra som lag, och något jag behövde personligen också. Jag kan dock inte säga att vi spelade helt felfritt, men resultat är tillräckligt för oss just nu. Vi har tid att träna nu inför kvalet och bli ett mycket bättre lag än vad vi visat."

Som om vinsten i Bukarest inte var en tillräcklig egoboost fick Godsent även bredda sina leenden ytterligare genom att besegra deras nyfunna ärkerivaler Fnatic i deras första möte sedan sommarens förändringar. Laget som haft stora problem tycks ha hittat sin form, och tillräckligt mycket självförtroende för att faktiskt bli det laget som alla förväntade sig.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..