×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Activision trappar upp jakten på fuskare — stämmer tysk fusktillverkare

1
Activision stämmer nu EngineOwning i Los Angeles Superior Court och hävdar att de bryter flera lagar genom att distribuera och stötta fusk för Call of Duty spel.
Activision har tidigare fått mycket kritik på grund av allt fuskande som just nu pågår i CoD och nu tar de saken i egna händer genom att stämma den tyska fusktillverkaren EngineOwning. I stämningen anför Activision att spelen är menade att vara rättvisa och att fuskare ger en dålig upplevelse för de som inte fuskar vilket också kan leda till negativ press som kan påverka konsumenternas förtroende för speltillverkaren.

Företaget stämmer dels EngineOwning men även ägaren och flera andra individer för ett antal inskränkningar av Activisions rättigheter. Förutom att få stopp på distributionen söker de även ekonomisk kompensation.

Activision söker ett åläggande för fusktillverkaren att sluta distribuera fusken samt att de vill ha kopior och källkod till det material som strider mot deras rättigheter. Anledning är troligtvis att de vill kunna förbättra sitt försvar mot fusk så att det blir mindre i framtiden.

Det här är inte första gången Activision slår ner på fusktillverkare, under 2021 skickades ett antal varningsbrev till bland annat X22 Cheats och Golden Gun. Lansering av deras nya anti-cheat motor RICOCHET som är designad för att permanent banna fuskare är också ett sätt för att försöka få ner antalet fuskare i spelen.

Artikelbild: Activision

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..