×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat innehåll

Kan man verkligen se skillnad på 60hz, 120hz eller 240hz? — Fragbite testar

1
Varenda människa som spelar något typ av esports-spel professionellt säger att man måste ha hög hertz på sin skärm. Men finns det egentligen något som bevisar detta? Kan man verkligen se skillnad på till exempel 60hz, 120hz och 240hz? I denna video testar vi just det.
I klippet använder vi oss utav av en Samsung CRG5. Det som som vi testar i just denna video är ju uppdateringsfrekvensen av skärmen. Hur mycket vi skulle tänka på skillnaden blev vi faktiskt förvånade över. Något som dessutom lyfte detta var att vi inte märkte något dåligt med skärmen.

Detta beror nog troligtvis på att det inte är något dåligt med skärmen. Det är istället mycket som är otroligt bra med skärmen. Till exempel uppdateringsfrekvensen på 240hz. Den har dessutom en VA-panel, som går att se som ett mellanting av TN och IPS. Detta gör att den både kan uppnå den höga uppdateringsfrekvensen samtidigt som den har otrolig kontrast (3000:1 Contrast ratio).
ARTIKELN PRESENTERAS I SAMARBETE MED SAMSUNG

Den är dessutom utrustad med Nvida G-Sync vilket gör att den kan anpassa uppdateringsfrekvensen till vilken FPS man har i ett spel. Detta gör att man undviker så kallad tearing vid snabba vridningar. Detta gör att allt känns otroligt smooth även om man dippar ner till låg FPS ibland.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..