×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Saudiarabien

Esports Awards ingår partnerskap med Esports World Cup — får kritik

1
Flera profiler väljer att bojkotta galan på grund av partnerskapet.
Under helgen presenterade prisgalan The Esports Awards att man ingått ett samarbetsavtal med det saudi-ägda evenemanget Esports World Cup. Till följd av det nya treåriga avtalet ska galan, som tidigare arrangerats i såväl Europa som Nordamerika, i år att äga rum i Saudiarabiens huvudstad Riyadh som en del av Esports World Cup som arrangeras i augusti i år.

Partnerskapet har dock inte fallit i god jord hos samtliga och röster höjs nu för att bojkotta galan. En av dem som varit ljudlig i sin kritik av partnerskapet är Alex "Goldenboy" Mendez som tidigare varit programledare för galan. I ett inlägg på X meddelar Goldenboy att han inte kommer att programleda galan i år.

"Hej allihopa, jag ska gå rakt på sak: Jag kommer inte att vara värd för Esports Awards framöver och jag kommer att avgå från panelen med omedelbar verkan. Jag är extremt besviken på de högre cheferna på ESA för den riktning de tar sin verksamhet, men det är deras val. Precis som detta är mitt val", skriver Goldenboy och fortsätter:

"Jag har också tackat nej till att jobba med evenemang för Esports World Cup. Dessa evenemang, som är helt finansierade av den saudiarabiska regeringen, stämmer inte överens med mina personliga och professionella värderingar, så jag väljer att inte låna ut min tid och energi till dem".


Även esportprofilen Cristopher "MonteCrist" Mykles, som också han tidigare arbetat med Esports Awards, är kritisk till organisationens val av partner.

"Jag är otroligt besviken över att jag frivilligt lånat min tid i flera år till denna organisation. De har helt övergett värderingarna av jämlikhet och inkludering som omhuldats av e-sportproffs i decennier", skriver han i ett inlägg på X.


Artikelbild: Pressbild/Esports Awards, Colin Young-Wolff/Riot Games och Pressbild/Blizzard
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..