×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Allmänt

Pokémon blir MOBA — Pokémon Unite annonseras för Switch och smartphone

2
The Pokémon Company och Tencent Games tar Pokémon till MOBA-genren. Pokémon Unite blir det första lagbaserade spelet med Pokémon och kommer att finnas tillgängligt gratis för Nintendo Switch och Smartphones.
Den som någon gång tänkt att Pokémon skulle göra sig bra som ett MOBA-spel får nu sina drömmar uppfyllda. The Pokémon Company och det kinesiska bolaget Tencent Games (som äger League of Legends-utvecklaren Riot Games) annonserade nämligen under onsdagen att de gör en gemensam sak. Tillsammans utvecklar de spelet Pokémon Unite som blir Pokémonseriens första lagbaserade arenaactionspel. Två av de största MOBA-spelen, League of Legends och Dota 2, får nu alltså konkurrens av en av tidernas största franchiser.

Precis som i de klassiska MOBA-spelen kommer matcherna i Pokémon Unite att bestå av två lag med fem spelare i varje lag. Varje spelare väljer inför matcherna en Pokémon, där varje enskild Pokémon har sina egna färdigheter. Tillsammans ska lagen sedan fånga vilda monster, levla upp och utveckla sina egna Pokémon samtidigt som de ska slåss mot motståndarna. Vinner gör man genom att samla ihop flest poäng när matchen är över.

Spelet kommer att vara gratis och finnas tillgängligt för Nintendo Switch samt på de flesta smartphones. Under en trailer för spelet visades ett brett urval av Pokémons upp. Bland annat kommer favoriter som Charizard, Pikachu, Blastoise, Venusaur och Lucario finnas tillgängliga att spela. När spelet släpps är inte offentliggjort men med tanke på att konkurrenten Riot Games släpper sin smartphone-variant av League of Legends i slutet av året är det inte omöjligt att det kan bli ett liknande releasedatum för Pokémon Unite.


Artikelbild: The Pokémon Company

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..