×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Två av tre svensklag segrade i Nordic Championships andra matchdag

1
I går kväll var det dags för den andra matchdagen i den nordiska Rainbow Sig ligan, Nordic Championship. Svensklagen Chaos Esports Club och Granit Gaming gick segrande ur sina matcher medan ligans tredje svensklag, Godsent, föll i en jämn match mot finska Sixth Pick.
I kvällens första match ställdes Fact Gaming mot Gamerlegion på mappen Villa. Fact började matchen bäst, de startade som försvarare genom att vinna både runda ett och två. Men Gamerlegion slog tillbaka hårt i runda tre, de vann sina gunfights och gav inte Fact en centimeter. Det var sånär att Gamerlegion stod för en flawless runda men i slutsekunderna fick Facts "Zeus" med sig en tröstkill innan Gamerlegion kunde eliminera honom och vinna runda tre. Zeus fick dock revansch i runda fyra när han och Facts "Hippo" var ensamma kvar mot Gamerlegions "Teddis". Teddis fick ner Hippo men blev direkt efter det dödad av Zeus som tog revansch från runda tre. Fact vann även runda fem och var nära att ta runda sex, men Gamerlegions "Rotko4" clutchade rejält när han vann en 1v3. Ställningen 4-2 i Facts favör inför sidbytet. Det såg ut som att Gamerlegion fick upp tempot efter Rotko4s clutch, för när det var deras tur att försvara sig gick de ut och vann runda sju. Men där tog det roliga slut för Gamerlegion, Fact växlade upp och vann tre raka rundor och vann matchen med 7-3.

Kvällens andra match blev den jämnaste när Godsent tog emot Sixth Pick på mappen Club House. Godsent kom till spel med ett spelarbyte, Treik0 ut och Quadzy in. Godsent började som försvarare och kunde inleda matchen med att ta hem runda ett på tid efter att Godsent höll Sixth Pick borta från siten. Runda två blev helt annorlunda, Sixth Pick steppade upp rejält och visade att de faktiskt är här för att spela. De vann runda två på ett dominerande sätt med fyra spelare vid liv, bara "QISTIL" dog för Sixth Pick. Lagen fortsatte att vinna varannan runda fram tills runda fem då Sixth Pick kunde bryta mönstret och vinna två rundor i rad när de vann runda fyra och fem. Godsent lyckades dock ta hem runda sex och ha likaläge 3-3 inför sidbytet. Godsent inledde sina anfallsrundor med att vinna två raka rundor, som båda vanns i 1v1 situationer. Det såg ut som att Godsent gick mot segern, men Sixth Pick hade andra tankar. De vände matchen och vann matchen med 7-5 genom att vinna fyra raka rundor. Godsent hade chansen flera rundor att sno en runda till, men marginalerna var inte med svensklaget och de har nu två förluster på kontot.

I kvällens tredje match fick vi se Granit Gaming möta Riddle på mappen Consulate. Riddle började bäst och vann runda ett som anfallare på ett dominant sätt när de nästan gick flawless. Granits "JTc" kunde dock få med sig en kill innan Riddle vann rundan. Det tyckte Granit verkligen inte om, för efter förlusten i runda ett gick de ut och vann fem raka rundor och gick in i sidbytet med en en 5-1 ledning. Riddle lyckades ta hem runda sju när de väl fick anfalla men det blev inget mer än en tröstrunda. Granit vann både runda åtta och nio och vann därmed matchen med imponerande 7-2. Det var lagets första vinst för säsongen.

Kvällens sista och kanske mest hypade match var den mellan nuvarande Pro League laget Chaos Esports Club och det före detta Pro League laget GiFu eSports på mappen Border. Båda lagen kom med varsin vinst i bagaget, men GiFus vinst var en walkover från Godsents sida så de hade inte fått spela på riktigt förrän nu. Trots det inledde GiFu med att vinna två raka rundor som anfallare innan Chaos tog hem runda tre. Runda fyra, kvällens galnaste runda, började med att Chaos fick en kill på GiFus "jonitr" när det återstod cirka två minuter kvar av rundan. GiFu kunde snabbt vända rundan till deras favör när de fick ner Chaos "Renuilz" och "SHA77E" mindre än tio sekunder efter att jonitr dött. Mindre en tio sekunder efter GiFus doublekill slog Chaos tillbaka med en triplekill inom loppet av någon enstaka sekund. Helt plötsligt gick GiFu från en 4v3 situation till en 1v3. Men GiFus "Bounssi" gav inte upp. Han hittade och dödade en ovetandes "Secretly" på site, en stund efter det fick han även ner "REDGROOVE" och satte sig själv i en 1v1. Men Bounssi fixade inte clutchen utan föll mot "VITO" och Chaos hade hämtat upp till ställningen 2-2. Likaläget skulle stå sig in i sidbytet då Chaos vann runda fem och GiFu runda sex. När det var Chaos tur att anfalla var det ingen tvekan om vilket lag som fortfarande spelar i Pro League. Svenskarna gick ut och vann fyra rundor i rad och tog hem matchen med 7-3. Därmed är Chaos fortsatt obesegrade i den nordiska ligan tillsammans med Fact Gaming.


Artikelbild: Benjamin Martinet/Dreamhack Montreal.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..