×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

R6 Nordic Championship är igång — Så gick första matchdagen

1
I går kväll drog den nordiska Rainbow Six ligan igång. Ligans största och mest välkända lag, nuvarande Pro League svensklaget Chaos Esports Club och Challenger League laget GiFu eSports, stod båda för vinst i sina öppningsmatcher. De andra svensklagen, Granit Gaming och Godsent, förlorade mot just Chaos och GiFu.
Första matchdagen av den nordiska Rainbow Six ligan inleddes i går kväll med en rejäl kross när Gamerlegion ställdes mot Sixth Pick på mappen Club House. Gamerlegion visade ingen nåd, de gick ut och krossade Sixth Pick och vann matchen med 7-0. Gamerlegions "Teddis" blev topfragger med en KDA på 10/0/1. I kvällens andra match ställdes Riddle mot Fact Gaming på mappen Club House. Fact började bäst, de vann första rundan som anfallare på ett dominant sätt, endast en Factspelare dog medan Fact kunde få död på hela Riddles lag. Men Riddle slog tillbaka, de vann runda två på tid efter att de fått Fact att avbryta sin plant. Men Fact ryckte upp sig efter misslyckandet i runda två, de gick ut och vann två raka rundor innan Riddle tog hem runda fem och clutchade till sig runda sex. Sidbyte och likaläge 3-3. Fact inledde sina försvarsrundor på samma sätt som sina anfallsrundor, med en vinst. Riddle skulle fortsätta att hålla matchen jämn då de kunde hålla undan och vinna runda åtta. Men Fact skulle få överhanden och vann två raka rundor till ställningen 6-4 och garanterat 1 poäng i tabellen. Riddle vann rundan därefter och kämpade på för att få matchen oavgjord och garanterat få en poäng, men Facts "Zeus" stängde ner Riddle och vann runda tolv med en 1v2 clutch. Fact vann därmed matchen med 7-5.

Kvällens tredje och antagligen mest hypade match var den mellan finnarna i GiFu eSports och svenska Godsent på mappen Theme Park. Men matchen gick inte alls som förväntat. Godsents "TreikO" hade tekniska problem och kunde inte ansluta till matchen. Men matchen fortsatte och Godsent fick spela i underläge 4v5. En förvirrande situation där bägge lagen såg lite off ut och undrade om de skulle fortsätta spela som vanligt eller invänta en paus eller omstart av matchen. Men matchen fortsatte, GiFu vann fyra raka rundor innan Godsent lämnade walkover då TreikO inte kunde ansluta. Därmed vann GiFu automatiskt matchen med 7-0.

Kvällens fjärde och sista match var en svensk batalj mellan Chaos Esports Club och Granit Gaming på mappen Consulate. Chaos började som försvarare och Granit som anfallare. Chaos inledde matchen bäst, lagkaptenen Rickard "Secretly" Olofsson fick en doublekill efter en runout vid Visa Office. Efter det kunde Chaos få kill efter kill tills bara Granits "Staed" befann sig i en 4v1 situation. Staed fick med sig en tröstkill innan han föll och Chaos vann runda ett. Chaos fortsatte spela bra i runda två och skaffade sig ett 3v1 övertag i slutet av rundan, men Granit kunde inte göra så mycket då Chaos Ville "SHA77E" Palola fick av en fin C4-kill som vann rundan. Granit hängde inte riktigt med, och Chaos vann även runda tre. Men i runda fyra kunde äntligen Granit ta hem en runda efter att de satt sig i en 5v2 situation som snabbt vände till en 3v1 där Granit snabbt kunde få död på Chaos sista spelare. Granit tog med sig tempot från runda fyra in i runda fem och ännu en gång satte de sig i förarsätet och en 5v2 situation ännu en gång. Lagen bytte efter det en kill mot en kill och nu återstod bara Mattias Johannes "Renuilz" Nordebäck för Chaos. Renuilz fick ner Staed innan han dog och Granit tog hem rundan. Men i runda sex tog det stopp för Granit. Chaos visade varför de spelar i Pro League genom att vinna runda 6 flawlessly. Ställningen var 4-2 och det var dags för sidbyte. När det var dag för Chaos första anfallsrunda fortsatte de på samma spår som i runda 6, men denna gången var Granit med i svängarna. Lagen bytte kills tills det var en 2v2. Men Aleks "VITO" Lyapun avgjorde rundan snabbt med en doublekill. Men Granit gav inte upp, utan de växlade upp en nivå och vann både runda åtta och nio till ställningen 5-4. Men där tog det roliga slut för Granit då Chaos gick ut och vann två raka rundor. Därmed tog Chaos hem denna svenskstriden med 7-4.


Artikelbild: Stephanie Lindgren/Dreamhack.

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..