×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Red Reserve Entertainment begärs i konkurs

1
Esportorganisationen Red Reserve är redan försatt i konkurs, men nu verkar moderbolaget Red Reserve Entertainmant vara i riskzonen för att möta samma öde. I alla fall om den tidigare styrelseledarmoten Lars Sjögrell har något att säga om saken.
Förra året gick Red Reserve Entertainments tidigare styrelseledarmot Lars Sjögrell ut med en vision om att bolaget inom tre år skulle omsätta mellan 75-100 miljoner kronor. Nu går Sjögrell till domstol för att begära bolaget i konkurs, detta avslöjar Breakit under fredagen.

Kravet kommer som svar på att Sjögrell inte fått sitt styrelsearvode som var satt till 50 000 kronor för 2018. Dotterbolaget som stod för själva esportsatsningen har redan försatts i konkurs och samtliga spelare har släppts från sina kontrakt, med det sista laget som fick lov att lämna gjorde det i april 2019. Orsaken till detta var att esporten visade sig ha dålig bärkraft samt att driftkostnaderna var alldeles för höga på grund av spelarnas kompensationskrav.

Nu fokuserar företaget istället på en egenutvecklad quizplattform. Till detta fick de 7,7 miljoner kronor under sommaren via en nyemission. Sjögrell uppger till Breakit att han har svårt att tro att den nuvarande ledningen skulle vilja gå i konkurs istället för att betala hans utlovade arvode.

Han är dock inte ensam om att stå utan lovad betalning. I februari gick mamman till Joakim "disco doplan" Gidetun ut med att Red Reserve inte betalade ut spelarnas löner. Detta påstående backades upp av flera tidigare spelare som ungefär två månader senare hävdade att organisationen var skyldiga dem över 250 000 dollar.


Artikelbild: Red Reserve

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..