×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Världen

Experten: Att spela The Sims är hälsosamt och gör dig gladare

1
Psykovetenskap visar att de som spelar exempelvis The Sims använder sin hjärna på ett annorlunda sätt än andra. Detta ska, enligt experter, göra dig gladare och vara hälsosamt för hjärnan.
Genom åren har debatterna varit livliga gällande om det är bra eller dåligt att spela dator- och tv-spel, speciellt när ungdommar sitter tittar i sträck framför skärmen. Nu visar nya studier på att spel, mer specifikt simulatorspel så som The Sims, kan vara bra och till och med hälsosamt för den mänskliga hjärnan.


Till skillnad från droger, alkohol och andra beroenden låter spel användaren försvinna in i sin egen lilla värld. Enligt experter hjälper detta människor att utveckla sin kreativitet och drömmande utan några gränser, vilket låter oss använda hjärnan till dess fulla kapacitet. Orsaken till att vi drömmer på natten är för att hjärnan ska få lov att vila och frigöra sig från verkligheten och våra hjärnor måste få lov att drömma för att fungera, något Sims-spelare gör extra mycket jämfört med andra gamers då de praktiskt taget skapar liv.

The Sims can allow a person to escape social normality, its pressures and chronic stresses that are so prevalent in the real world, it allows the gamer to create a perfect reality in which they play the main character and have full control over the outcome, säger psykoanalytikern Steve McKeown till Unilad.

McKeown menar dock att det är viktigt att se över hur man spelar. Att "rymma" in i en fantasivärld kan göra en mindre produktiv i det verkliga livet. Att vara distraherad av fantasivärlden och inte vilja leva i den verkliga världen kan göra att man blir mer glömsk och helt enkelt inte arbetar lika hårt i skolan eller på sin arbetsplats. Det är en tunn gräns mellan det hälsosamma och det ohälsosamma tillståndet av teknologin, men det är utan tvekan hälsosamt att använda hjärnan på ett annorlunda sätt än man vanligtvis gör genom att spela.

2020-05-30 19:25
I vårt andra avsnitt av En Sub Med så pratar vi med en av Sveriges nya stjärnspelare, Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora från Ninjas in Pyjamas. I intervjun går vi igenom Plopskis karriär från mixlag till just Ninjas in Pyjamas. Vi pratar även om hur han var ett fan som gick till att spela i sitt favoritlag, lagets form just nu och mycket mycket mer.
2020-06-02 13:11
Under förra veckan gick Ninjas in Pyjamas med en nyhet som gjorde de flesta förvånade. De har valt att bänka Jonas "Lekr0" Olofsson och istället plocka in Hampus "hampus" Poser. Men vem är egentligen Ninjornas nya IGL? Här är allt du behöver veta om hampus.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..