×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

vuggo om att förbereda sig: "Den klassiska termen 'HALT' är alltid viktig att tänka på"

1
Vad är viktigt att tänka på inför en längre spelsession? Tillsammans med Yalla! gjorde Fragbite en djupdykning i hur professionella spelare förbereder sig inför en viktig match kontrar hur streaming-duon ArgaSkånskaMän gör sig redo för att gå live.
Denna artikel presenteras i samarbete med Yalla!
Förberedelser är alltid av stor vikt, oavsett om man spelar fotboll eller ska hålla en viktig presentation. Vad många inte tänker på är dock vikten av förberedelser inom esporten. Den tidigare Fnatic-coachen Viktor "vuggo" Jendeby har arbetat med flera olika professionella spelare inom Counter-Strike: Global Offensive och har fått en allsidig insikt i hur stor vikt förberedelser har för spelarna. De flesta han arbetade med lade mest vikt i att finna sitt inre lugn och därmed sitt fokus. Ett sätt många gjorde detta på var genom att lyssna på musik för att komma i rätt stämning inför matchstart. Synen på hur man skulle äta och sova innan en officiell match varierade från person till person, enligt vuggo, liksom tankar kring om det var bra eller dåligt med socker innan matchstart.

Förberedelser är minst lika viktigt som själva uppgiften. Jag tror verkligheten har kommit ikapp många elitesportare idag om att bra sömnrutiner, mat och mental förberedelse är en mycket viktig del för att prestera på topp, säger vuggo.

ArgaSkånskaMän-duon Tim "MrTimsonfire" Lindqvists och Danny "Danveteran" Pedersens förberedelser skiljer sig en del från proffsspelarens. Som streamers och underhållare lägger de större vikt vid vad som ska finnas tillgängligt vid datorn för att undvika att lämna streamen till den mån det går. Enligt Tim är det viktigt att äta och dricka tillräckligt, både inför och under streamen, för att motgångar i spelet inte ska bli fyra gånger värre på grund av att man är "hangry".

Drycken är redo, snacksen också. Säger till sambon att "Nu är det dags. Håll för öronen". Stänger dörren, tänder lampan, förklarar Tim som sin rutin inför streamstart.

Utöver det är det enligt den skånska underhållaren viktigt att klä sig bekvämt om man ska spela under en längre tid. När det kommer till tekniken bör man se till att alla spel är nedladdade och uppdaterade så att man slipper spendera den första tiden med att uppdatera olika applikationer.

ArgaSkånskaMän spelade Playerunknown's Battlegrounds i den inledande Fragleague-säsongen och enligt Tim förändrades duons förberedelser under tiden då de spelade i ligan. Drycken, snacksen och uppdateringarna höll sig kvar men laget hade en längre uppstartstid för att ha chansen att förbereda sig tillsammans i Discord innan matchstart. De såg även till att ha extra koll på just Discord för att inte missa att joina någon match.

Tim talar mycket för just mat och dryck och vikten av att inte spela på tom mage, något även vuggo står bakom. Den framgångsrika coachen använder sig av den klassiska termen "HALT", något man alltid bör ha i åtanke. Spela aldrig när du är hungrig, arg, ledsen eller trött — HALT. Han menar att förberedelserna inför match, träningssessionen eller annat bör innehålla delar för att eliminera alla de känslorna.

Äta och drick sunt, sova och inställa sig i ett gott mentalt tillstånd för att se till att de sista procenten är till din fördel. Det bästa är att få i sig något snabbt och smidigt innan man sätter sig vid datorn, exempelvis en frukt och något gott att dricka, avslutar vuggo.

Denna artikel presenteras i samarbete med Yalla!

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..