×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Youtube ändrar sina guidelines — efter flera skandaler

1
Efter kontroversiella händelser kretsande kring bland andra Felix "PewDiePie" Kjellberg och Imane "Pokimane" Anys har Youtube valt att göra förändringar i sitt regelverk.
På senare tid har flera stora youtubers hamnat i blåsväder på grund av att de inte följt Youtubes regelverk. Några av de mest nämnvärda är Felix "PewDiePie" Kjellbergs omtalade händelse där han använde sig av en så kallad "eye tracker" och kollade på ett flertal klipp. När streamern Natalia "Alinity" Mogollon syntes i en video uttalade svensken orden "Twitch thot", något som ledde till att Alinity öppet utfärdade en copystrike mot PewDiePies kanal. Något liknande hände Imane "Pokimane" Anys, fast då handlade det om att det var hon som utfärdade ett flertal copystrikes mot mindre kanaler, vilket ansågs vara ett sätt att utnyttja systemet till hennes fördel.

Kontroverserna har nu lett till att plattformen valt att göra förändringar i sina guidelines. En av de största förändringarna kretsar kring att Youtube nu lovar att vara mer transparenta. Detta innebär att kanaler som får en varning ska få chansen att förstå samt lära sina av sitt misstag. Därför kommer Youtube inte att ta vidare åtgärder mot en kanal vid den första varningen, utan istället skicka över information om varför varningen utfärdades, vad det innebär för kanalen och så vidare. Dessutom kommer varnade kanaler nu ha chansen att besvara varningen samt be om en omprövning.

En annan stor förändring är att straffet mot en kanal inte kommer att förändras beroende på var kanalägaren brutit mot Youtubes regelverk. Det vill säga att samma straff utfärdas för regelbrott i videoinnehållet, i thumbnails, videos men också i externa länkar. Regelbrott kan leda till en temporär frysning av kanalen, vilket innebär att ägaren inte kan streama eller ladda upp innehåll under tiden kanalen är frusen.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..