×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Fler collegestipendier till esportsutövare

1
Under de senaste tre åren har college i USA ökat summan som går till stipendium för de som utövar esport från 2,5 miljoner dollar till 15 miljoner. Huvudfokuset ligger på League of Legends och Overwatch.
Dagens Industri rapporterar om en kraftig ökning av collegestipendier till de som vill satsa på en karriär som esportproffs. Spelare är eftertraktade av amerikanska högskolor och universitet, så pass eftertraktade att nästan 200 college i USA erbjuder esportstipendier. Ett stipendium innebär att skolan hjälper mottagaren att finansiera sin skolgång. Collegeidrott har en lång tradition i USA, med stor ekonomisk betydelse.

Esportstipendierna i landet uppgår till cirka 15 miljoner dollar, en summa som ökat kraftigt under de senaste tre år sedan då den låg på 2,5 miljoner dollar. Organisationen National Association of Collegiate Esports rapporterar att den genomsnittlige mottagaren av ett esportstipendium får ungefär 4 800 dollar om året som går till betalning av utbildningsavgifter. League of Legends och Overwatch är de främsta spelen då de båda har officiella collegeligor.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..