×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Två döda när Madden NFL-spelare utför masskjutning — här är allt vi vet

1
Turneringsdeltagaren David Katz uppges stå bakom masskjutningen i Jacksonville, Florida, under söndagskvällen. Två personer, identifierade som Elijah "TrueBoy" Clayton och Taylor "SpotMePlzzz" Robertson, uppges döda och upp till nio personer blev skottskadade.
Under söndagskvällen den 26 augusti, svensk tid, inträffade en masskjutning på GLHF Game Bar i Jacksonville, Florida, USA.

Händelserna tog plats under en Madden NFL-turnering där vinnaren skulle vända hem med ungefär 45 700 kronor samt en plats i de nationella finalerna i Las Vegas där 100 000 dollar, motsvarande ungefär 914 100 kronor, står på spel.

Två döda och flera skadade

Lokal polis gick under natten till måndag ut med information gällande de som omkommit samt skadats. Enligt uppgifter ska två personer dött vid händelserna och nio personer blev skottskadade. Offren ska i detta nu få hjälp på olika sjukhus i delstaten, men ingen av de skadade verkar ha livshotande skador.

En tredje kropp hittades i lokalen och denna uppges tillhöra gärningsmannen som tog sitt liv efter attentatet.

Turneringsdeltagare står bakom dådet

Gärningsmannen har blivit identifierad som en av turneringsdeltagarna, en 24 år gammal man från Baltimore vid namn David Katz. Den unga mannen vann Madden NFL-turneringen i Buffalo 2017 där han vann 10 000 dollar, motsvarande ungefär 91 400 kronor.

Skytten uppges vara spelaren David Katz från Baltimore.
Skytten ska, enligt polisen, vara spelaren David Katz från Baltimore.

Uppgifter menar att Katz åkte ut ur turneringen vilket följdes av att han lämnade lokalen för att gå ut till sin bil. Där hämtade han ett vapen, med ett tillhörande lasersikte, för att sedan återvända till evenemanget. Där avlossade han minst elva skott.

I sändningen från evenemanget, som sändes live via Twitch, kan man se att en av spelarna som syns i bild får ett lasersikte mot axeln som sedan går ner mot bröstet innan camen stängs av.

Polisen uppger att de gjort tillslag mot 24-åringens hem i Baltimore samt att hans bil beslagtagits.

Offren

De två personerna som föll offer för Katz har identifierats som spelarna Elijah "TrueBoy" Clayton och Taylor "SpotMePlzzz" Robertson .

Elijah
Elijah "TrueBoy" Clayton och Taylor "SpotMePlzzz" Robertson uppges fallit offer för Katz. Bildkälla: EA Sports

TrueBoy var en 22-årig man från Kalifornien som, enligt EA Sports hemsida, var en spelare som ofta var med i majorturneringar presenterade av EA. Han hade dock förlorat en hel del matcher under senare tid, men han räknades trots det till en av de bästa. Under sin karriär hade han lyckats vinna åtta turneringar vilket säkrat honom 51 000 dollar, motsvarade ungefär 466 200 kronor.

SpotMePlzzz var från West Virginia och under sitt 27 år långa liv hade han bland annat gift sig samt fått en son, enligt Daily Mail. Han var utan tvekan en av världens toppande spelare och han ansågs vara en av de svåraste att möta i Madden NFL på grund av sin förmåga att försvara. Med tretton turneringsvinster hade han kammat hem ungefär 735 800 kronor.

Polisen har ännu inte bekräftat att det var TrueBoy och SpotMePlzzz som dog i skjutningen, men flera amerikaska medier har namngett dem, där bland Miami Herald.

Bland de skadade finnes Complexity Gaming-spelaren Drini "YoungDrini" Gjoka som uppger att han blev träffad i tummen.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..