×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Allmänt

WHO: Datorspelsberoende är en psykisk sjukdom

1
Världshälsoorganisationen, WHO, har tagit upp datorspelsberoende i klassificeringssystemet ICD, International classification of diseases. Där klassificeras beroendet nu som en psykisk sjukdom.
Datorspelsberoende är alltså en psykisk sjukdom, det enligt WHO. Den världsomspännande organisationen beskriver beroendet med att det handlar om ett spelbeteende - online eller offline - som innebär minskad kontroll över spelandet och som påverkar övriga livet negativt.

För att få diagnosen datorspelsberoende krävs det även att beteendet sker över en längre tid. "Spelbeteendet och andra karaktäristika är normalt synliga över en tid av åtminstone tolv månader för att en diagnos ska ställas, det satta tidsspannet kan dock kortas i fall att samtliga diagnoskrav möts samt att symptomen är allvarliga", står det att läsa i beskrivningen. Det kan med andra ord finnas anledning att fundera på om du själv, eller någon i din närhet, är drabbad.

Behöver du prata med någon om ditt spelande? Kontakta då Sjukvårdsrådgivningen
1177.se

Spelberoendet går under benämningen "6C51 Gaming disorder"
icd.who.int

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..