×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Female Legends tar emot 5 miljoner för att inkludera damer i esport

2
Den svenska esportföreningen Female Legends har tagit emot 5,3 miljoner kronor från Arvsfonden för att leda ett treårigt projekt kallat "Framtidens esport". Projektet ska undersöka och arbeta med tjejers upplevelser av ojämlikhet inom esport.
I ett pressmeddelande från Female Legends har föreningen gått ut med att de tagit emot 5,3 miljoner kronor från Arvsfonden. Föreningen har sedan dess start skapat en plattform för tjejer inom esport där de får chansen att nätverka och utvecklas tillsammans. Bidraget de nu tagit emot kommer att gå till ett treårigt projekt som går under namnet "Framtidens esport" där Female Legends har som mål att undersöka och arbeta med tjejers upplevelser av ojämlik inom just esport.

"Vi har länge sett den problematik som finns för tjejer inom e-sport och vi är glada att andra samhällsaktörer också börjat förstå och vill arbeta förebyggande mot detta", säger Female Legends ordförande Liza Lind via pressmeddelandet.

Föreningen uppger att projektet är till för att skapa en tryggare och mer inkluderande esport med mer mångfald, då esport har chansen att bli världens mest jämställda sport eftersom alla har samma fysiska förutsättningar. Genom träningsläger och utbildningskonferenser strävar föreningen efter att få en tydlig bild av de problem damer upplever inom esport och omvandla den kunskapen till en handlingsplan för att överkomma ojämlikheter. Enligt Female Legends riktar sig projektet främst till tjejer, men de kommer även att erbjuda utbildningar för föräldrar och ungdomsledare.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..