×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

En titt på Msport Nationals-stoppet på Inferno Online

1
Z2-serien med Gamepad.
Motorola visade flera av sina moddar på plats.
Det var livad stämning på eventet.
En av Inferno Online-stoppets vinnare.
Motorola har skapat vad som, hittills, är den största mobilspelstävlingen i Sverige: Msport Nationals.
Denna artikel presenteras i samarbete med Motorola.


Efter en serie kvaltävlingar där sista semifinalen gick av stapeln i måndags så kommer Sveriges bästa mobilspelare att bege sig till DreamHack Winter , världens största digitala festival, mellan den första och fjärde december. Där kommer 105.000 SEK bli fördelat i finalen, i vad som är Sveriges största mobilspelsturnering någonsin.

Men innan Msport Nationals tog sig ned till Jönköping stannade turneringen till på Inferno Online.

Fastän internetkaféet, som 2010 blev rankat som det officiellt största gaming-centret i världen, är mest känt för sina turneringar i PC-spel, tycker Joakim Kempff, en av initiativtagarna bakom Msport Nationals och innovations director på Publicis Media, att konceptet passar in bra i miljön.

"Vi har fått riktigt bra respons på våra deltävlingar. Folk är extremt nyfikna och med tanke på hur enorm marknaden för mobilspel faktiskt är så är det nog inte så konstigt."

Msport:s spelutbud, som består av Hearthstone, POWER Rangers, och Modern Combat 5, spelas på Motorolas Z2 Play och Z2 Force, som släpptes i juni. De kraftfulla mobilerna är en del av en ny serie telefoner som anväder sig av så kallade "mods"—kraftfulla tillägg som enkelt monteras på telefonen för att förstärka funktioner som mobilens kamera, eller högtalare.

På MSPORT NATIONALS är det däremot modden Gamepad, som får störst fokus. Gamepaden förvandlar nämligen telefonen till vad som bäst kan beskrivas som en handkontroll, vilket Motorolas field manager Alexis Tommasin ser som ett stort steg framåt för mobilspel.

"Det är riktigt häftigt, då vi ser att spel som kanske inte traditionellt sett spelas på mobilen helt plötsligt fungerar väldigt bra med Gamepaden."

Tänket bakom just moddarna för Z-serien är att konsumenter inte ska behöva köpa en ny telefon inom den närmsta framtiden, utan istället bygga vidare på basenheten under en längre tid. Därför är moddarna bakåtkomplatibla, så även i framtiden när nya generationer av serien har kommit ut kommer de kunna användas, och det är något Tomassin ser som ett stort dragplåster.

"Basmodellen kommer redan utrustad med kraftig hårdvara i jämförelse med många andra telefoner. Så för oss är det viktigt att konsumenten ska kunna bygga vidare på sin mobil med dessa mods istället för att köpa en helt ny telefon varje år."

Allt som allt har Msport Nationals rört sig framåt i rask takt. Konceptet bakom turneringen blev färdigt för bara två månader sedan, och det faktum att finalerna kommer ta plats på DreamHack:s stora scen om några dagar tycker Kempff är otroligt spännande.

"Responsen från DreamHack och ESL har varit hel otrolig. De har visat ett stort intresse för projektet och har verkligen ansträngt sig för att försöka hjälpa oss att göra en bra grej av det här. Det visar oss att de också tror på Msport.

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..