×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

MTG ryktas vilja köpa ESL — beräknas vara värt hundramiljontals kronor

10
Det nordiska mediehuset Modern Times Group, MTG, ryktas ha lagt ett bud på Electronic Sports League, ESL, i ett mega-uppköp hittills oskådat inom esporten.
Bara en dag efter offentliggörandet av megaligan ESL ESEA Pro League, som kommer betala ut närmare 8,3 miljoner kronor under årets gång, har det nu läckts att den europeiska mediekoncernen MTG vill köpa upp ESL och ligans drivande bolag Turtle Entertainment. Detta rapporterar Breakit.se, som baserar sin rapport på två oberoende källor.

En summa har hittills inte blivit offentliggjord, men kan komma att närma sig flera hundra miljoner kronor, enligt Breakit.

"Det finns inga officiella omsättningssiffror för ESL men en jämförelse med den betydligt mindre e-sportaktören Gfinity ger ändå en fingervisning om hur mycket MTG kommer behöva betala för att bli ägare till ESL.

Gfinity har 300 000 användare och är sedan i december noterad på London-börsen. Trots att bolaget fortfarande gör stora förluster värderas bolaget till runt 250 miljoner kronor i dagläget. ESL, med mångdubbelt så många användare och en bertydligt starkare marknadsposition, borde därför sannolikt vara värt minst ett antal hundra miljoner kronor, om inte ännu mer."


Hur detta skulle komma att påverka esportlandskapet är, i dagsläget, inte klart. Värt att notera är att MTG bland annat äger TV-kanaler runtom i hela världen, vilket skulle kunna innebära att den nyligen offentliggjorda miljonligan kan sändas på TV i flera olika länder. Den som väntar får se.
2020-11-09 14:05
2016 startade Fragbite tillsammans med Yalla en CS:GO-turnering med en prispott på 150 000 svenska kronor öppen för skandinaviska spelare. Många välkända namn har gästat sändningarna genom åren, namn som Viktor “vuggo” Jendeby, Fredrik “slop3” Wahlstedt, Fredrik “JAEGARN” Andersson, André “rich” Åkerblom och Alexander “rdl” Redl har alla medverkat i sändningarna.
2020-11-04 17:45
För att aima krävs självklart en bra mus, men minst lika viktigt för att lyckas inom esporten är ett stabilt tangentbord. På marknaden finns en uppsjö av olika märken som lovar dig guld och gröna skogar, men vilka är det egentligen proffsen använder? Tillsammans med Prisjakt har vi tagit fram proffsens fem favoriter för att hjälpa dig i ditt val.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..