×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Artikel

Julklappstips: Spel att lägga under granen

2
Det är inte långt kvar innan julen står för dörren och därför har Fragbite samlat ett antal bra spel som platsar under granen. Flera kritikerrosade spel blandat med redaktionens personliga favoriter till PC, Switch, Playstation och Xbox.
Detroit: Become Human och Spider-Man finnes bland årets spelsläpp som tagit communityn med storm. Dessutom fick State of Decay äntligen en uppföljare som stödjer multiplayer för extra nöje. Här har Fragbite samlat några nya och några gamla speltitlar till flera olika plattformar att ge pojkvännen, flickvännen och vilken annan gamer som helst.

Observera att länkarna till prisjakt under varje speltitel stödjer Fragbite.

Until Dawn


Genre: Skräck, äventyr, överlevnad
Spelstil: Single-player
Utvecklare: Supermassive Games
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Plattform: Playstation 4

Åtta ungdomar reser till en stuga i Blackwood Mountain, Kanada, exakt ett år efter att en av vännernas tvillingsystrar försvann. Kort efter att de anlänt inser gänget att de inte är ensamma och de måste överleva tills solen går upp. Men vad är det egentligen som de måste fly från?

Under spelets gång tar spelaren rollen som samtliga karaktärer där varje val hen gör förändrar historien. Det finns hundratals olika sätt för historien att sluta och målet är att så många av karaktärerna som möjligt ska överleva tills soluppgången.

Röstskådespelare: Hayden Panettiere, Peter Stormare, Rami Malek, Brett Dalton, Meaghan Martin, Galadriel Stineman, Noah Fleiss, Nichole Bloom, Jordan Fisher, Ella Lentini mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 149 kronor, se prisjakt

Life is Strange


Genre: Äventyr
Spelstil: Single-player
Utvecklare: Dontnod Entertainment
Utgivare: Square Enix
Plattform: PC, Playstation, Xbox, Mobil

En fotostudent vid namn Max (Hannah Telle) inser att hon kan spola tillbaka tiden. Samtidigt finner hon tillbaka till sin gamla vän, Chloe (Ashly Burch), som hon hjälper med att finna en försvunnen tjej. Men snart inser Max att hennes nya färdigheter har ett pris och hon måste göra det tyngsta beslutet någonsin.

Spelaren tar rollen som Max när hon och Chloe söker efter den sistnämnas försvunna vän. Spelarens val påverkar hur historian utspelar sig och hen får söka efter ledtrådar i världen spelet utspelar sig i för att avancera i storyn.

Röstskådespelare: Hannah Telle, Ashly Burch, Nik Shriner, Dani Knights, Carlos Luna, Dayeanne Hutton, Derek Phillips mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 309 kronor, se prisjakt

Hitman 2


Genre: Action, äventyr, stealth
Spelstil: Single-player, multiplayer
Utvecklare: IO Interactive
Utgivare: Warner Bros. Interactive Entertainment
Plattform: PC, Playstation, Xbox

Agent 47 (David Bateson) får ett uppdrag där han måste hitta "Shadow Client" samtidigt som han får reda på sanningen om sitt förflutna. Uppdraget tar honom över de internationella gränsern, från ett livligt Miami till farliga regnskogar.

Spelaren följer med Agent 47 på sex olika uppdrag på olika platser runt om i världen. Ett av uppdragen innefattar att spelaren måste eliminera en racingförare i Miami, samt dennas fader. I ett annat uppdrag måste agenten ta livet av ledaren för en kartell i Santa Fortuna, Colombia. Spelaren väljer vilket sätt en fiende ska elimineras samt tar sig från brottsplatsen, allt så diskret som möjligt.

Röstskådespelare: David Bateson, Jane Perry, John Hopkins, Philip Rosch, Richard Katz, Kerry Shale mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 447 kronor, se prisjakt

Detroit: Become Human


Genre: Sci-Fi, thriller, äventyr
Spelstil: Single-player
Utvecklare: Quantic Dream
Utgivare: Sony Computer Entertainment
Plattform: Playstation 4

Följ tre olika androids i en värld där de både kan vara vänner och fiender till människorna. Kara (Valorie Curry) är en hushållerska som "vaknar upp" vilket resulterar i att hon lämnar sin ägare och dedikerar sitt liv åt att skydda en liten flicka. Connor (Bryan Dechart) är en polis-android vars jobb är att jaga android som vaknat. Sist men inte minst är det Markus (Jesse Williams) som gör allt för att ge androids rätten att leva.

Spelaren tar rollen som Kara, Connor och Markus under spelets gång. Hjälp Kara att rädda Alice (Audrey Boustani), Connor i jakten på Markus och Markus i jakten på rättvisa. Dör en karaktär under spelets gång fortsätter historien utan dem, så gör rätt val.

Röstskådespelare: Valorie Curry, Bryan Dechart, Jesse Williams, Audrey Boustani, Clancy Brown, Evan Parke, Lance Henriksen mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 199 kronor, se prisjakt

Spider-Man


Genre: Action, äventyr
Spelstil: Single-player
Utvecklare: Insomniac Games
Utgivare: Sony Interactive Entertainment
Plattform: Playstation 4

Peter Parker (Yuri Lowenthal) har blivit biten av en spindel vilket givit honom speciella färdigheter som han använder för att skydda de som bor i New York City under superhjältenamnet Spider-Man. Åtta år efter att han börjat sin superhjälteresa har Peter blivit erfaren i slaget mot brottsligheten, men har problem med att balansera sitt personliga liv med sitt liv som en superhjälte.

Färdas i en öppen värld för att ta rollen som både Peter Parker, genom att lösa olika pussel, och Spider-Man när han står upp mot brottsligheten. Spelaren får även chansen att ta rollen som Miles Morales (Nadji Jeter) samt Daily Bugle-reportern Mary Jane Watson (Laura Bailey) vars uppdrag främst går ut på att färdas i det tysta.

Röstskådespelare: Yuri Lowenthal, Tara Platt, Travis Willingham, William Salyers, Darin De Paul, Nancy Linari, Nadji Jeter, Laura Bailey mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 299 kronor, se prisjakt

State of Decay 2


Genre: Äventyr, skräck, överlevnad
Spelstil: Single-player, multiplayer
Utvecklare: Undead Labs
Utgivare: Microsoft Studios
Plattform: PC, Xbox One

Döden har vaknat och civilisationen har fallit. Inte ens militären kunde stoppa alla zombies och nu är det upp till dig att samla in överlevare och skapa en grupp med dina kompisar för ett liv i en värld efter apokalypsen – en värld där alla beslut är viktiga och där du definierar vad det betyder att överleva.

I en öppen värld samlar spelaren, antingen ensam eller med vänner, allt från mat till material för att uppgradera basen. Slåss mot zombies, rädda överlevare för att bygga ett samhälle samt se till att samtliga överlevare är nöjda. Spela ofta för att hålla samtliga överlevare kvar då mat, medicin med mera minskar även när spelet inte är igång. Flera karaktärer kan spelas, dör en karaktär så försvinner den permanent.

Röstskådespelare: Drew Hobson, Dana Powers, Dave Fennoy, Gavin Hammon, Cheryl Texiera, Kay Bess, Krizia Bajos, Cynthia Kaye McWilliams mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 229 kronor, se prisjakt

Super Smash Bros. Ultimate


Genre: Fightling
Spelstil: Single-player, multiplayer
Utvecklare: Bandai Namco Studios, Sora Ltd.
Utgivare: Nintendo
Plattform: Nintendo Switch

I Super Smash Bros. Ultimate kan upp till åtta spelare tävla mot varandra i actionladdade strider där det gäller att slå sina motståndare av banan.Spelet innehåller alla spelbara karaktärer som tidigare varit med genom spelseriens nästan 20-åriga historia, vilket gör detta spel till tidernas största cross-over någonsin. Spelet innehåller återkommande karaktärer såsom Ice Climbers och Pokémon Trainer men även nya karaktärer i form av Ridley från Metroid och Inkling från Splatoon.

Röstskådespelare: Takeshi Aono, Rikako Aikawa, Jaz Adams, Justin Anselmi, Isabella Arevalo, Julie Basecqz, Johnny Yong Bosch mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 587 kronor, se prisjakt

God of War


Genre: Äventyr, action
Spelstil: Single-player
Utvecklare: SIE Santa Monica Studio
Utgivare: Sony Interactive Entertainment
Plattform: Playstation 4

En svår och främmande väg väntar dig i en häpnadsväckande återberättelse av en klassisk historia. Följ Kratos när han äventyrar genom en djup berättelse om uppväxt, våld och önskan att bli en bättre man för sin sons skull. I en värld av monster, drakar och gudar vilar ansvaret tungt på dina axlar, och när ditt liv fylls av blod och kaos, hur ska du då hindra förflutna misstag från att påverka din framtid?

Spela som Kratos, krigsguden, i en helt ny berättelse. Spelet är öppet, men inte open-world, och spelaren kan snabbt resa mellan olika destinationer. Lös pussel för att gå vidare i berättelsen och slåss mot mytologiska väsen.

Röstskådespelare: Christopher Judge, Sunny Suljic, Jeremy Davies, Danielle Bisutti, Alastair Duncan, Robert Craighead, Carole Ruggier mfl.

Spelet finns hos flera återförsäljare från 285 kronor, se prisjakt

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..