×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Valorant-spelare bannas i 8 år — ljög om sitt kön och fuskade

1
Dubbelfuskandet ledde till hårt straff från Riot.
Valorant-spelaren Alex "Dsylexic" Luong stängs av från alla former av tävlingsspel i Riot Games Valorant-turneringar i åtta års tid. Det meddelade speltillverkaren under veckan genom ett pressmeddelande.

Dsylexic stängs av för att ha ljugit om sitt kön för att kunna delta i Riots separatistiska Valorant-tävling VCT Game Changers. Enligt tävlingsreglerna måste alla spelare i ett lag vara antingen kvinnor eller av marginaliserat kön för att kunna delta i tävlingen.

Utöver att ha ljugit om sitt kön för att kunna delta fälls Dsylexic för att ha använt tredjepartsprogram för att fuska i tävlingsmatcher. Även Dsylexics före detta lagkamrat Jennifer "nabiichu" Choe straffas av Riot med en fem år lång avstängning för att ha medverkat till Dsylexics regelbrott.

Regelbrotten skedde i oktober när Dsylexic, som då var coach för laget EQ Cerise, hoppade in i laget som ersättare för en av lagets kvinnliga spelare. Enligt Riot vilseledde Dsylexic och nabiichu turneringens admins genom att påstå att Dsylexic identifierade sig som icke-binär och därför skulle tillåtas spela.

Artikelbild: Pressbild/Valorant
Videokälla: Valorant/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..