×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Svensken upges spela i samma lag som ertappad fuskare OCH matchfixare

1
Den före detta G2 Esports-spelaren David "Davidp" Prince blev den första spelaren klar för Excel Esports nya Valorantlag. Det har tidigare stått klart att en svensk spelare ska ansluta sig till laget men vilken har inte varit klart. Nu har en ryktad femma kommit och förutom svensken hittas en fransk spelare som har en tuff historia i CS:GO.
G2 Esports dominerade den europeiska Valorantscenen i spelets begynnelse men efter ett par mindre starka resultat så valde de att bänka David "Davidp" Prince. Den belgiska spelaren offentliggjordes tre månader senare som den första spelaren i Excels nya Valorantsatsning. Vilka andra spelare som ska vara med i laget har varit oklart men Davidp har själv gått ut med nationaliteterna på spelarna, en svensk, två fransmän och en britt.

Enligt den franska journalisten neL är de resterande spelarna Vincent "Happy" Schopenhauer, Morgan "B1GGY" Madour, Marc "Honeybee" Begley samt svenska Alend "Ale" Khalaf. Ale har under majoriteten av Valorant spelat tillsammans med laget HSDIRR med spelare som Simon "tabz" Feldt. De har under tiden tillsammans, i ett par olika konstellationer, vunnit ett par mindre turneringar som VERSUS LEGENDS #2.

Den kanske mest intressanta spelaren i laget är nog den franska spelaren B1GGY. Han har under sin CS-karriär varit med om ett par olika kontroverser. Redan under 2015 blev han bannad av Valve efter deltagit i match fixing-skandalen kring Epsilon. Enligt Robin "GMX" Stahmer så ska B1GGY tjänat 216 dollar på den matchen, han var dock inte med och spelare men ska ha haft nära kontakt med de dåvarande Epsilon-spelarna.

Men det är inte den enda saken som spelaren blivit bannad för. Under 2020 blev han tilldelad en 7.5 månader lång avstängning av ESIC efter att han utnyttjat coachbuggen vid tre stycken tillfällen. Alla dessa tillfällen ska ha varit när han coachade Team Heretics. Han erkände användandet av buggen och fick därmed 25% strafflindring.

Ryktade Excel Valorant
David "Davidp" Prince
Morgan "B1GGY" Madour
Vincent "Happy" Schopenhauer
SverigeAlend "Ale" Khalaf
StorbritannienMarc "Honeybee" BegleyArtikelbild: Fraglider
Spelaren på bilden i artikeln är B1GGY
Videon i artikeln är Davidp

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..