1

Regarding the recent 1.6 / CS:GO flame-war

Av Emil 'HeatoN' Christensen 24 August 2012, 20:02 · 46 kommentarer
Regardless if you think that 1.6 still is the superior game to CS:GO we need to realise that CS:GO is the only alternative for the Counter-Strike.
scene and FPS-scene in today's professional gaming. Interpret me correctly, I still
think that 1.6 is a bit more fun and I strongly doubt that I will ever
find a game that I will grow to love more. But honestly, there are
no major tournaments remaining and getting sponsorships is so hard that the
good players struggle to even get to the few events that remain and the pool
of active gamers within 1.6 is decreasing per day. Counter-strike 1.6 will become a casual-game, and I for one will always play it! But within the E-sport scene the game is pretty much vanished, even though we are trying to hold onto it!

CS:GO offers an unique oppertunity for the people who LOVES Counter-strike
and FPS-games in E-sports! IF Valve just keep on developting in the same rate
as they have been since the first beta we are heading for a great game with the
same class as 1.6; and they are already on the right track!

And Imagine that this is happening along side the transaction from both the
CS:Source Scene and the CoD-Scene to CS:GO. IF they all decide to switch over to
CS:GO the player pool will be absolutly ENORMOUS and just like Dreamhack all the
major event will start paying loads of attention to the CS:GO scene! All creds to
Dreamhack, for being the big entrepreneurs within E-Sports as they are!
How incredible wouldn't this be for the Counter-Strike scene? A vast amounth of
new talents will arise and become the new f0rest or Neo, most likely some of
the people reading this post will be there! The oppertunities are major and I'm
so extremtly hyped!

Another thing that I'm extremly nervous over is my team(NiP)'s first performance
in a tournament this weekend on Inferno-Online; I'm already standing there shaking
when I'm watching them bootcamp and I can tell you that they will not get any
calmer during tomorrow or on Sunday! Even though the guys have been practising
like crazy we need to remember that they game is COMPLETELY new and anything can happen!

It will be really exciting and I hope that you will follow the tournament!

Have a nice weekend!

Best regards,
Emil
1

CS:GO

Av Emil 'HeatoN' Christensen 24 August 2012, 18:21 · 20 kommentarer
Mycket spännande vilket liv det blev efter att jag var med i Live On 3!


Oavsett om man tycker 1.6 är bättre än CS:GO så är för Counter-Strike & FPS-scenen CS:GO det enda alternativet idag! Misstolka mig inte, men jag tycker fortfarande 1.6 är snäppet roligare och jag tror nog aldrig att jag kommer älska ett spel mer än det! Men ärligt, det finns i princip inga stora turneringar kvar, det är svårt att fixa sponsorer för att ens komma på eventsen och spelarbasen som spelar aktivt krymper varje dag, så visst för casual-spel kommer 1.6 alltid finnas kvar, och jag kommer alltid spela det! Men inom E-Sport är det i princip dött, även om vi inte vill det.

Det CS:GO erbjuder är en unik chans för oss som ÄLSKAR Counter-Strike och FPS-spel inom E-Sport! Det har möjligheten om nu Valve fortsätter att utveckla det på samma vis som de gjorde sen första betan kom att bli i klass med 1.6 och jag tycker det är på väldigt god väg!
Och tänker er detta i samband med att både CS:Source scenen och CoD-Scenen går över till GO, vilken ENORM spelarpool det skulle finnas, förstå hur mycket dom större turneringarna kommer satsa på det, precis som Dreamhack gjort! Riktiga E-Sport entreprenörer är dom och all heder till dom för detta! Hur underbart skulle inte detta va för Counter-Strike scenen? En massa nya talanger kommer upp och blir nya f0rest eller Neo, säkert några av er som läser detta kommer va där! Möjligheterna är enorma och jag är så sjukt taggad!


En sak till som jag är just nu är SJUKT nervös inför mitt lags(NiP) första turnering nu i helgen på Inferno-Online, sitter redan nu och skakar när jag står och tittar på dom när dom bootcampar här, och jag kan lova er det kommer inte bli lugnare imorgon & på söndag! Även fast grabbarna tränat galet mycket så är CS:GO ett helt NYTT spel och allt kan hända!

Riktigt spännande ska det bli och jag hoppas ni kommer följa denna turnering!

Trevlig helg!

Med vänlig hälsning,
Emil
1

The Ninjas are back!

Av Emil 'HeatoN' Christensen 10 August 2012, 16:02 · 83 kommentarer
Jahopp! Antar att ingen av er missat att NiP är tillbaka, och denna gång ska vi satsa på CS:GO.
Känns lite blandat att röra sig vidare till ett nytt spel, även fast man inte spelar själv! 1.6 kommer alltid ligga mig närmast till hjärtat och va mitt favoritspel, men när turnering efter turnering lägger ner 1.6 och spelarbasen krymper och krymper och sedan kommer "uppföljaren" CS:GO och ser riktigt bra ut så känns det som det enda rätta! För er som inte provat CS:GO på ett tag och har möjlighet så tycker jag verkligen ni ska göra det, spelet börjar faktiskt bli otroligt bra!


NiP är ju lite smått legendariskt så nu sitter jag här och vet inte vart jag ska börja och pratar massa gamla NiP minnen med min bästa polare Potti! Vi sitter pratar om den rafflande finalen i första officiella 1.6 Världsmästerskapen i CPL Dallas 2001 emot X3(Senare 3D) , om gamla spelare vi spelat med, riktigt grymma & tyvärr ganska glömda som Medion, Hyb osv, om roliga resor vi fått göra, som en nybyggd stad i Kina som staten hade tvångsflyttat miljoner invånare till för att få den att blomstra och hade stora kopior på världens alla kända byggnader som eiffeltornet, frihetsgudinnan osv, om resan hem från CPL Berlin 2001 när Potti råkade somna på autobahn så hela NiP-sagan var sekunder ifrån att avslutas innan den ens börjat!

Och jag kan inte sluta tänka på det, men NiP betyder allt för mig! Det var där jag började göra min karriär inom det jag älskar mest i hela världen och vill hålla på med hela mitt liv, nämligen E-SPORT!

Jag kommer göra allt för att föra E-sporten & NiP framåt och göra allt för att mina grabbar ska göra bra ifrån sig på sina turneringar, vilket jag inte tvekar en sekund på, då jag känner samtliga mer eller mindre sen innan.

Vi hade en grillfest nyligen hemma hos GeT_RiGhT alla grabbarna och vi som står bakom laget, och det som gjorde min så varm inombords va kemin som killarna i laget har, dom har har förbannat kul med varandra och stormtrivs, och ni som har hängt med ett tag i CS-Scenen vet att ta dom 5 bästa spelarna som inte har någon kemi utanför spelet nästa aldrig funkar! Men deras kemi tillsammans med den enorma talang & motivation som dom besitter så är jag övertygad att detta kommer bli ett av dom absolut bästa CS:GO lagen!


Sorry för Wall of text men känns mig så otroligt lycklig och stolt just nu!

Hörs snart! :)


//Emil
1

Min ace mot 4kings

Av Emil 'HeatoN' Christensen 8 August 2012, 10:19 · 47 kommentarer
Många tycker att min ace mot 4kings är legendarisk, men det finns hur många som helst där ute som inte vet någonting om det! Jag tänkte därför berätta lite om rundan, matchen och klippet för att underhålla er lite här i min blogg!

Denna matchen var alltså en kvartsfinal på CPL-World championship 2001, 4Kings räknades som ett av dom absolut bästa lagen under denna perioden. Matchen startade ut med att vi torskade pickan som CT vilket är ganska värdelöst för laget egentligen, med tanke på hur många CT rundor man behövde för att göra en bra CT sida. Vår första eco gick ungefär som dom brukar göra, vi fick ner någon stackare men losade den ganska lätt, och denna runda är alltså den andra ecorundan vi har!


Om man ser tillbaka på positionen jag satte mig på så kanske inte den är den bästa, men min tanke som jag kommer ihåg det var att jag skulle ta nån liten grimsare som kommer ensam i vattnet. När sedan 2 4K spelare hoppar fram i vattnet och en 3.e kommer springade som en liten bott så trodde jag självklart att jag va stekt! Men såfort jag fick ner killen som kommer springade så märkte jag att killen i mitten av vattnet bommar i princip varje skott på mig, så såfort jag landar så kände jag att jag kommer ta han pga den så kallade "Bobben" som fanns förut! (Bobben var att varjegång någon träffade dig i huvudet så rörde sig ditt sikte upp ett antal centimeter vilket gjorde det väldigt svårt att aima)

Och så blev det! Slut på skott i uspn och en AK ligger ett par meter framför mig, och jag tror deras 3.e kille förväntar sig att sina teammates ska ta hand om mig och det är därför han inte vänder sig om, eller vi får hoppas det för hans skull iallafall! Lägger en liten lanspray på honom i trappen när han vänder sig om.

I det här läget så vet jag av någon konstig anledning att en spelare är vid porten och den andra runt brorummet, så glider upp rampen och lägger en HE på dörren, hade nästan förväntat mig att få en här så blev ganska besviken kommer jag ihåg, väl uppe för rampen så händer det konstigtaste i rundan! Det känns som någon tar och rör min hand och drar en burst igenom väggen till CT-brorummet och jag lyckas få en spelare som är påväg ut till B2(!) För att sedan vända mig emot porten där jag räknat ut att den sista är och lyckas dra en skönt burst i huvudet på honom också!

Dom två sakerna jag kommer ihåg så otroligt väl fortfarande med denna rundan är först den 4.e fragen att jag känndes som jag inte rörde musen själv, och sedan hela lagets reaktion efter! Alla blev helt galna och highfiva osv och det känndes riktigt bra, tills Vesslan kom och sa åt alla " ÄH det där va inget speciellt fokusera nu istället, sånt händer hela tiden!" vilket tog iväg lite sötma ifrån det hela!
1

Fotbolls-EM

Av Emil 'HeatoN' Christensen 11 June 2012, 14:01 · 22 kommentarer
Antar att ni precis som jag suttit klistrad framför tvn de senaste dagarna, riktigt kul att titta på kvalitetsfotboll när man är van att titta på misären som bajen levererar och även svensk fotboll överlag.


Hur som helst så är det dags för SVERIGE att gå in i turneringen idag, är jag otroligt optimistisk som tror att Sverige faktiskt vinner preimärmatchen emot värdnation Ukraina?

Kryss emot England och förlust mot Frankrike ligger mina bites och dollares på.


Vad tror ni boys?
1

CS:GO & D3

Av Emil 'HeatoN' Christensen 11 June 2012, 14:00 · 26 kommentarer
Antar att ingen här missat att CS:GO släpps den 21.a, har ENORMA förväntningar på det och det kommer bara bli bättre med tiden tror jag! Utvecklarna har lyssnat enormt mycket på vår feedback och jag hoppas & tror att de kommer fortsätta göra det!

Själv har jag inplanerat att stänga in mig totalt i 1månad för att lana med Potti och säga hejdå till det lilla sociala liv man faktiskt har ;)


Här är den stora frågan dock, orkar & hinner man gymma och äta nyttigt under denna period? Väldigt tveksamt! Lutar nog åt att åka och storhandla mat & dryck för flera veckor framåt så man inte får mycket downtime alls! HÄR SKA DET GIBBAS!


Förövrigt så var man ju sjukt taggad på Diablo3, drog upp en Demonhunter till 60 och sedan en Barb, men seriöst! Efter all denna väntan och när Blizzard faktiskt gjort spelet så hade jag förväntat mig så otroligt mycket mer! Springa runt att farma samma bossar och Treasure Goblins är föga intressant för min del! Får hoppas att arenan blir okey för annars blir det inte speciellt många mer spel timmar för min del.
Hur ser era uppladdningar ut inför CS:GO? Är ni lika taggade som jag?
1

Snart slut på hemligheter!

Av Emil 'HeatoN' Christensen 24 May 2012, 23:34 · 42 kommentarer
Antar att de flesta här tittat på CStompa's video där han lyckades hitta mitt hemliga rum på Nuke!


Nu har grabben också lyckats hitta rummet på Train, fråga mig inte hur, antar att Potti har tjallat???


Klippet på hur han hittar rummet finns att skåda här:

Säga vad man vill men killen är faktiskt otroligt rolig! Får hoppas att han inte hittar rummet på D2 snart!
1

The One and Only 1 & 2

Av Emil 'HeatoN' Christensen 16 May 2012, 22:52 · 23 kommentarer
Tjena killar!

Jag antar att ni kommer ihåg HeatoN the One and Only 1 & 2 filmerna som kom, otroligt bra gjorda på sin tid, pinsamma om man kollar emot dagens utbud!

Hur som helst, skaparen till dessa mästerverk är Scar, han söker just nu ett koncernchefsjobb på Adeco över sommaren, och jag tänkte att vi ska hjälpa honom!

Så om alla ville gå in och rösta på:

http://adeccokoncernchef.se/oscar


Så vore jag otroligt tacksam, då detta är en kille jag har att tacka för mycket! Jag hoppas ni har en otroligt bra onsdagskväll och gibbar på ordentligt!


Har slutligen bestämt mig för att köra på en Demon Hunter i D3 efter att ha kört upp en Barb & Mage till runt 20, så nu blir det nöt!
Tänkte ta och läsa igenom alla privs & kommentarer under morgondagen och svarar er alla om det är några frågor etc.


KRAM / HeatoN
1

Dagarna som gått

Av Emil 'HeatoN' Christensen 14 May 2012, 23:30 · 26 kommentarer
God kväll alla freggabajtare!

HeatoN, walle och Fiskoo här.
Vi är ute i Sollentuna tillsammans med Jennifer, Fiskoos fruga - Emma, walles flickvän och the one and only Pott1 (HeatoNs plus one).
Har precis avnjutit en underbar middag här och druckit lite saft.

Vilken helg vi hade, eller vad tycker ni?!
Det var verkligen en toppen turnering och vi hade riktigt roligt när vi streamade den.
Vi såg ett roligt koncept med två kvaldagar till huvudturneringen där vi fick se några intressanta lag som vi inte hade sett mycket av förut. Det är alltid kul att se vad Sverige har att erbjuda under eliten och semi-eliten.

Sedan när själva huvudturneringen drog igång hade vi en härlig turnering där vi fick se SK stå som segrare.
OTROLIGT starkt av dem att komma tillbaka så starka efter att precis ha fått tillbaka Delpan.

Vi får tacka Fragbite, Intel och Inferno-Online för en väl genomförd turnering där allting funkat smidigt och vi hoppas att ni har haft lika roligt som oss.

Med vänliga hälsningar
HeatoN, walle, Pott1, Fiskoo med respektive.
Visar 1 - 10 av totalt 20 blogginlägg fördelat på 2 sidor