×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Färjestad BK går som tåget i ECL trots heltidsjobb och studier

3
Efter åtta spelade matcher har Färjestad BK Esports säkrat sju segrar. Det betyder att SHL-klubben nu klättrat upp till en andraplats i ligan bakom storfavoriterna från Finland, Havu. Detta trots att alla i laget har ett pressat schema. —Vi har alla heltidsjobb eller heltidsstudier så det brukar bli en varierande laguppställning under träningsmatcherna, men vi försöker spela flera kvällar i veckan, säger Johan "Jerkix" Eriksson.
Inför den nionde säsongen av European Championship League i EA Sports NHL-spel satsade SHL-klubbarna Färjestad BK och Luleå HF på varsitt lag i den högsta divisionen. Speciellt för Karlstadklubben har det gått riktigt bra och laget tog under onsdagskvällen ytterligare två segrar. Det innebär att de med sina totalt sju vinster på åtta matcher skuggar det finska superlaget, Havu i tabellen.

I onsdagens match ställdes de mot det finska laget, Almost Famous. Det var också grannarna från öst som tog ledningen i den första matchen när de satte 1-0 i den andra perioden. Färjestad svarade dock tidigt och innan perioden var över hade Robin "Rubituss" Söderqvist gjort två mål och Christoffer "|-Maise-|" Berntsson ett. Almost Famous lyckades aldrig komma tillbaka och i den tredje perioden kunde Rubituss fullborda ett hattrick när han satte 4-1 på ett snyggt direktskott.

Returmatchen blev jämnare och efter tre spelade perioder var ställningen 1-1. För att skilja lagen åt krävdes förlängning och där var det Färjestad som kunde dra det längsta stråt. Matchvinnare blev |-Maise-| som höll sig framme och avgjorde matchen med ett direktskott på passning från Mattias "Tacterz" Hjelm. Lagets assisterande kapten Johan "Jerkix" Eriksson var efter matchen riktigt nöjd med lagets prestationer i inledningen av säsongen.

—Det har helt klart varit en bra start för oss och det är ju såklart väldigt skönt. Känslan i laget är mycket god, vi har högt i tak och pushar varandra under matcherna och har flertalet gånger lyckats vända underlägen till segrar. Det bådar helt klart gott inför framtiden att vi redan nu lyckats sätta ett bra grundspel.

Hur mycket tränar ni tillsammans inom laget?

—Vi brukar försöka värma upp med 1-2 matcher inför ECL-matcherna för att få in känslan. Sedan brukar vi försöka trycka in lite träningsmatcher mellan ECL-omgångarna, men just nu är det ett ganska stressigt spelschema samtidigt som vi alla har heltidsjobb eller heltidsstudier. Så det brukar bli en varierande laguppställning de kvällar vi inte spelar ECL, men vi försöker såklart spela flera kvällar i veckan.

Kan ni utmana ett topplag som Havu?

—Ingenting är omöjligt, men det kommer såklart bli väldigt svårt att konkurrera med Havu som enligt mitt tycke är klart bäst i ECL just nu. Det finns dock inget lag i serien vi känner att vi inte kan slå om vi har en bra dag och sätter våra chanser.


Luleå fortsätter att vinna varannan match

Även Luleå HF Esports spelade två matcher under kvällen, båda mot tyska laget Brayce Phantoms. Det blev två mycket jämna matcher där lagen pressade varandra rejält. I match ett blev det förlust för Luleå efter att Brayce Phantoms gjort 4-3 i förlängning. I den andra matchen fick de dock sin revansch efter att matchen gick till förlängning vid ställningen 0-0. Väl där kunde Connor "MartindalexC" Martindale lura målvakten genom en snygg piruett och sätta segermålet.

I tabellen ligger Luleå just nu på näst sista plats, de har dock betydligt färre matcher spelade än de flesta lagen ovanför vilket betyder att de fortfarande kan klättre rejält om vinsterna räknas in i kommande matcher. En av de viktigaste matcherna lär bli SHL-derbyt mot Färjestad, där vill båda lagen mest troligt visa upp sig från sin bästa sida. Vilket datum den matchen spelas är ännu inte fastställt.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..