×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Chocken: Mästarna från 2018 och 2019 missar Worlds

1
Under de två senaste Worlds-turneringarna har Europas stoltheter, G2 Esports och Fnatic, blivit stoppade av Kinesiska lag i finalen. 2018 var det Invictus Gaming som sänkte Fnatic och förra året stod FunPlus Phoenix i vägen för G2. Nu står det klart att inget av de två kinesiska lagen kommer att finnas med under årets turnering.
De regerande världsmästarna FunPlus Phoenix har haft det tufft i den kinesiska ligan i år. Med nöd och näppe lyckades man säkra en plats i sommarens slutspel men där blev det inte heller någon succé. Trots att laget består av exakt samma spelare som var med och vann Worlds förra året blev det respass redan i den första rundan när man förlorade med 3-1 i matcher mot Victory Five. Därmed återstod bara en möjlighet att nå årets Worldsturnering för Tae-sang "Doinb" Kim och hans lagkamrater, nämligen Kinas regionskval. Chansen att nå Worlds för ett kinesiskt lag var också bättre än någonsin, då Kina tillsammans med Europa får skicka fyra lag till turneringen.

När slutspelet avklarats kom dock nästa chock för FPX-fansen. I den första matchen av regionskvalet ställdes nämligen FunPlus Phoenix mot 2018 års Worlds-vinnare, Invictus Gaming. Det innebar att minst ett av de två mästarlagen inte skulle ta sig till Worlds. Mötet mellan de båda blev en riktig rysare, men tillslut stod Invictus Gaming som segrare med 3-2 i matcher. För FunPlus tog alltså en tuff säsong slut redan innan Worlds, men för laget som slog Fnatic i 2018 års final återstod en sista match där chansen att nå Worlds levde. I den sista omgången av regionskvalet ställdes Invictus mot LGD Gaming, ett lag som inte spelat i Worlds sedan 2015.

I det bäst-av-fem mötet blev det tydligt att övriga kinesiska lag sprungit ikapp och förbi de forna giganterna och LGD kunde ta en enkel seger med 3-1 i matcher. Det betyder att spelare som Dong-geun "TheShy" Kang och Eui-jin "RooKie" Song inte kommer att spela Worlds. Istället skickar Kina fyra, mer eller mindre nya, unga lag bestående av Top Esports, JD Gaming, Suning och LGD Gaming. Om någon annan region kan stoppa Kina i årets Worlds, som dessutom spelas i Shanghai, återstår att se. Klart är att det iallafall ser riktigt bra ut för Kina som satsar på att stärka sin plats på toppen av tronen utan sina två världsmästare.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..