×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Norden

Hybrid chockar norska storfavoriten Nordavind — vinner enkelt

1
Svenska Hybrid eSports stod för en rejäl överraskning när man utan större problem slog storfavoriten Nordavind under söndagskvällen. Bakom segern låg lagets jungle-spelare Martin "Yike" Sundelin som klev fram med flera fina ganks.
Under söndagen inleddes den andra "veckan" av Nordic Championship och den mest intressanta matchen ur svensk synpunkt spelades mellan Hybrid Esports och Nordavind. Det norska laget, med två svenskar, hade en tuff första vecka där de knappt vann mot isländska Dusty och sedan förlorade mot topptippade Team Singularity. För svenska Hybrid slutade den första veckan med förlust mot Singularity följt av en vinst mot Bifrost och det var med andra ord två lag på samma plats i tabellen som möttes.

Yike gjorde allt rätt

Trots den knackiga inledningen så var Nordavind favoriter inför matchen, något som snabbt visade sig vara fel när lagen väl stod på Summoner's Rift. Martin "Yike" Sundelin såg till att Hybrid tog ledningen efter att han genomfört en lyckad gank på botlane och eliminerat Simon "Zvene" Svensson som återigen ersatt Hendrik "Advienne" Reijenga som saknades. Nordavinds jungle-spelare, Frank "Aesthetic" Norqvist, ville dock inte vara sämre och lyckades även han med ett par ganks under de inledande tio minuterna.

Därefter började Hybrid ta över mer och mer, speciellt i de större fighterna och efter 15 minuters spel hade de en ledning med 2 000 guld och två drakar. När Nordavind ett par minuter senare försökte säkra sin första drake lyckades kvällens spelare, Yike, stjäla den vilket ledde till att Nordavinds spelare föll som dominobrickor i den efterföljande fighten. Det såg ut att öppna upp för en Baron Nashor men då Aesthetic överlevt fighten vågade inte Hybrid riskera att han skulle kunna stjäla den då deras egen jungle-spelare föll i fighten.

Dansken tilläts inte spela spelet

Efter 24 minuters spel blev det än mer tydligt att Nordavind skulle få det tufft. Lars "Chrisberg" Christiansen som gjorde en bra match men på Varus hade han otroligt svårt att fly undan Yike på Jarvan och Joachim "Accziz" Torsvik på Leona. Det ledde till att han blev en lätt måltavla för Hybrids midlaner, Marcus "xPriskornet" Vittrup Priskorn, som spelade Ziggs. Efter att de tre spelarna stått för en fin "wombo combo" undrade nog Chrisberg hur han ens skulle tillåtas spela spelet när hans Flash inte var uppe.

Strax efter att Chrisberg och Zvene blivit eliminerade kunde Hybrid säkra matchens första Baron Nashor och när matchens fjärde drake dök upp på kartan kunde de lägga beslag på den också. Med baronbuffen och Cloud Soul blev det svenska laget i princip ostoppbara och Nordavind lyckades bara hålla emot i ytterligare fyra minuter innan segern var säkrad. Vinsten för Hybrid innebär att de befinner sig på en delad andraplats i tabellen medan Nordavind står på en delad femteplats.

Tungt för övriga svenskar — Ciara stoppade Dusty

För kvällens övriga svenskar gick det ungefär som för Nordavind. Dusty såg ut att kunna ta hem segern mot Hillerød eSport men stormen Ciara satte stopp för det. Markus "Quinncidence" Tobin blev nämligen strömlös och tvingades spela på en laptop med 4g-nätverk vilket resulterade i ett kraftigt försvagat Dusty under matchens slutskede. Hillerød kunde tillslut ta hem segern efter 37 minuters spel, trots att de låg under med 5 000 guld.

David "BeBopBulli" Siira och hans Guarp Gaming gick en jämn match mot Bifrost där det krävdes dryga 42 minuter för att utse en vinnare. Trots en överlag jämn match var dock Bifrost en klar vinnare, mycket tack vare deras mer teamfightinriktade uppställning som i lategame var otroligt svår att slå. Ikväll bjuds vi på ett svenskmöte när just BeBopBulli och Vipers ställs mot svenskarna i Hybrid i kvällens sista match. Nordavind ställs mot Atlando Esports och Dusty mot Bifrost. Sändningen startar klockan 19:00 och Nordavind spelar den första matchen.Artikelbild: Petter Elstad/Telialigaen
2020-07-13 17:45
Chips är ju något som är otroligt gott. Men det blir ofta problem när man ska käka dessa framför datorn. Det blir ofta kladdigt och smulor kan hamna överallt. Tillsammans med Estrella har vi valt att testa lite olika metoder för att se hur man käkar chips vid datorn på bästa sättet. Här är våra resultat!
2020-08-10 16:33
Faruk "pita" Pita är en av de mest framgångsrika coacherna i svensk Counter-Strike. Han ledde Ninjas in Pyjamas till deras första major och har ett stort antal titlar under sitt namn. Men han har även en lång historia som startade redan i 1.6. I denna intervju går vi igenom den första halvan av pitas karriär.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..