×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

DreamHack och Riot Games förändrar Nordic Championship

1
Den nordiska ligan Nordic Championship får ett förändrat upplägg. Från och med den fjärde januari hålls öppna kval där alla lag med minst tre nordiska spelare får kämpa om totalt åtta platser till vårens säsong av ligan. DreamHacks vd, Marcus Lindmark, säger också i ett pressmeddelande att mer förändringar är på gång till sommaren.
Under onsdagen presenterade DreamHack tillsammans med Riot Games att de gör förändringar i upplägget av League of Legends-turneringen Nordic Championship inför nästa års säsong. Tidigare har de deltagande lagen kvalat in till turneringen genom olika nationella ligor, där de två bästa lagen i varje liga säkrat en plats i den nordiska turneringen. Nu kommer det istället att spelas öppna kval där alla lag som består av minst tre nordiska spelare (Finland, Sverige, Norge, Danmark, Island) har möjlighet att delta. Kvalen spelas den fjärde, femte, elfte och tolfte januari nästa år och anmälan görs här.

Totalt åtta lag från de olika kvalen kommer sedan att spela i vårens säsong av Nordic Championship. Den spelas i ett dubbelt bo1 round-robin format där de fyra bäst placerade lagen avancerar till semifinal. Grundserien spelas mellan den 2 februari och den 16 mars, där matcherna kommer att sändas live på twitch.tv/dreamhacklol varje söndag och måndag. Semifinalerna kommer att spelas den 22 mars och den stora finalen äger rum live i Stockholm den 29 mars.

Ligan som även nästa år kommer att erbjuda en prispott på 200 000 kronor är dock tänkt att fortsätta utvecklas av både DreamHack och Riot Games. DreamHacks vd, Marcus Lindmark, säger i ett pressmeddelande att de är glada att fortsatt kunna stötta den nordiska League of Legends-scenen genom Nordic Championship. Han avslutar med att säga att ambitionerna för sommarens säsong är ännu större och att mer information om den kommer under 2020. Även Riot Games publiceringsansvarige i norden, Mo Fadl, när nöjd med samarbetet.

—Vi är glada över att kunna utöka vårt samarbete med DreamHack. Vi har jobbat hårt med deras talangfulla team för att höja nivån på den regionala ligan i norden för att vara klara i tid för vårens säsong, säger Fadl.

Förutom att DreamHack och Riot Games nu kommer att jobba för att förbättra standarden på den nordiska scenen kommer DreamHack också att ta över den brittiska ligan UKLC där bland annat Fnatics och Excel Esports akademilag spelar. Även den kommer att bestå av åtta stycken lag men prispotten är väsentligt högre, 60 000 pund.



Artikelbild: Riot Games

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..