×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Intervju

Red Bull Player One är tillbaka — möt förra årets vinnare Ziviz

1
Ikväll går den första svenska kvaltävlingen av Red Bull Player One av stapeln. Erik "Ziviz" Lövgren, som inte bara vann den svenska tävlingen utan också VM-finalen i Brasilien, berättar om förra årets resa och ger alla där hemma sitt bästa tips inför kvällens tävling.
Red Bull Player One är, precis som namnet antyder, en turnering som spelas en mot en. Vinner gör man genom att eliminera motståndaren eller vara först till 100 creep score. Ikväll är det premiär för den svenska versionen av årets turnering. Tävlingen spelas i åtta kval där de två bästa går vidare till en stängd kvalturnering. I den stängda kvalturneringen spelar alla deltagare varsin match, vinnarna får sedan åka och spela Sverigefinalen live i Stockholm. En lycklig vinnare får sedan representera Sverige i den stora världsfinalen som spelas live i Brasilien. Det var just den resan som förra årets världsmästare, Erik "Ziviz" Lövgren, gjorde.

Fragbite har intervjuat Ziviz, som från början höll på att missa att turneringen ens existerade. Efter att ha sett reklam för det på Facebook registrerade han sig för den näst sista kvalturneringen. Där tog det dock stopp i semifinalen och han fick istället sikta in sig på att kvala in i den absolut sista kvalturneringen, något som inte oroade honom det minsta.

—Det kändes inte som att jag hade så mycket att förlora trots att det var sista chansen. Jag gick egentligen bara in och spelade mitt spel. Man hade ju lärt sig lite från gången innan och en stor anledning till att jag förlorade var för att jag mötte en så bra spelare som TheBaus i första kvalet, säger Ziviz.

Han kvalade till turneringen i Stockholm men den fysiska resan dit gick inte felfritt. Efter att kollektivtrafiken i Göteborg slutat fungera blev Erik tvungen att lägga benen på ryggen och springa med all packning för att hinna med tåget. Väl i Stockholm var det dock inget som kunde stoppa honom, inte ens en överraskande förlust i den första matchen.

—Första matchen gick sådär, jag var lite otålig och blev övermodig. Så jag spelade inte 100% disciplinerat och gav honom ett läge som han tog. Som tur var så var det bäst-av-tre så det kändes ändå rätt lugnt. Jag visste exakt vad jag gjorde för fel så det var bara att skärpa till sig inför den andra matchen, säger Ziviz.

I kvartsfinalen väntade spelaren TheBaus som han förlorat mot i kvalet. Det slutade med en 2-0 seger för Ziviz som presterade mycket bättre när matcherna spelades på Summoner's Rift. Enkel seger i kvartsfinalen tog honom sedan vidare till semifinalen som han också gick segrande ur. I finalen förlorade Ziviz inte en enda match och det var med en riktigt skön känsla i kroppen han kunde lyfta checken som föreställde ett boarding pass till Brasilien.

—Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig eftersom jag aldrig hade hört talas om turneringen förut och så går man vidare för att spela final i Brasilien. Jag hade hade inte varit till Sydamerika förut så det var något som jag såg fram emot, säger Ziviz.

På resan till Brasilien fick han ta med sig nära vännen Ivan "IvDiv" Klingberg som coach. Ett stöd som enligt Ziviz hjälpte honom väldigt mycket under turneringens gång.

—Att ha med IvDiv på resan hjälpte rätt mycket faktiskt, man hade alltid någon att bolla idéer med och prova strategier för han är också en duktig spelare. Att han är en bra kompis gjorde också att själva resan dit blev roligare, säger Ziviz.

Turneringen i Brasilien började med att han skulle få sämsta möjliga lottning i åttondelsfinalen. Ziviz lottades nämligen mot turneringens stora favorit, en spelare som vunnit den brasilianska turneringen och efter det fått coachning av ett brasilianskt topplag.

—Jag fick den absolut sämsta lottningen man kunde få och det kändes som att det vore trist att komma hit och torska första matchen. Så efter lottningen gick jag och IvDiv till hotellet för att försöka ta reda på så mycket som möjligt om min motståndare. Efter drygt en timmes letande hittade vi tillslut hans matcher från det brasilianska kvalet och kunde lägga upp en strategi efter det, säger Ziviz.

Strategin blev att spela sitt eget spel, men det var något som inte räckte fullt ut mot den brasilianske spelaren. Matchen blev precis så tuff som förväntat och den fick ett nagelbitande slut. Efter att ha vunnit den första matchen och förlorat den andra befann sig Ziviz i ett vinna eller försvinna läge.

—Jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle kunna döda honom i den sista matchen då han spelade väldigt säkert. Istället fick jag fokusera ordentligt på lasthits och det var i princip så hela matchen såg ut. Vi båda kom upp i 90 samtidigt, när sista vågen kommer in har jag 98 och han 97, säger Ziviz.

Det måste ha varit riktigt nervöst?

—Jag var otroligt spänd då, ett snedsteg och man förlorar och då är man ute ur turneringen. Det blev fullt kaos och vi båda försökte bara döda varandras minions så fort vi kunde. Jag hade ingen aning om ifall jag vann men när jag dödat två minions så ställer jag mig upp och skriker och hoppar, fortfarande utan en aning om ifall jag vann.

När insåg du att du faktiskt vunnit?

—När jag ser att han ser besviken ut och att alla applåderar när jag ställer mig upp. Då var känslan bara, yes, det gick hem. Det fungerade.

Resten av turneringen blev inte i närheten lika spännande utan Ziviz kunde ganska enkelt ta sig hela vägen till finalen. Redan när han såg motståndaren visste han att han skulle vinna. I finalen kunde han sedan sitta och njuta och bara spela för att det var roligt, att lyfta bucklan och göra intervjuerna direkt efteråt blev dock höjdpunkten.

—Det var riktigt skönt när jag vann, också en stor lättnad. Sen var det såklart roligt att gå föra lite intervjuer efteråt. Bara stå där och hålla bucklan och svara på lite frågor, det är alltid gött, säger Ziviz.

De var inte så tydliga med priset, vad vann du egentligen?

—Priset från början var att jag skulle få åka och se LEC-finalen men de var riktigt dålig kommunikation så det blev inte av. Nu har de istället bokat in en resa till Paris så att jag får åka och se Worlds-finalen istället. Det blir en fin uppgradering, jag och en polare åker den 9 november för att se när G2 Esports vinner.

Du ska själv spela på fredag, men något tips måste du ju som världsmästare ändå bjuda på?

—Haha ja precis, först och främst, Caitlyn är broken. Men mitt generella tips som jag också har sagt i de andra intervjuerna är att hålla sig till det man kan och spela sitt eget spel. Försök inte att spela någon annans spel. Sen skadar det ju såklart inte med lite förberedelse och träning.

Sista frågan. Om du fick välja en svensk spelare som du tycker ska ställa upp, vem skulle det vara då?

—Rawbin IV, Zvene, Klajbajk eller Flaxxish om de får vara med. Det hade varit roligt, någon gammal polare som man känner, avslutar Ziviz



Artikelbild: Red Bull

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..