1
Kryddig kalkon med mandel
Postat av Sork3n =P den 28 Maj 2008, 14:45
22 kommentarer · 111 träffar
Ingredienser (2 portioner)
250 g kalkonfilé
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk olja
2 tsk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl kelda lagalätt (5 %) eller gräddmjölk
0,33 st hönsbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 krm mald ingefära
1 krm mald kanel
Till servering
2 tsk mandel, flagad rostad
100 g paprika, fräst i olja
1 tsk olja
300g potatis, kokt
Gör så här
1. Skär filén i skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn i olja i en stekpanna.
2. Vispa ihop mjöl, vatten, gräddmjölk, smulad buljongtärning, soja, ingefära och kanel i en låg vid panna.
3. Låt det koka upp. Lägg i kalkonen och låt den eftersteka ca 3 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Strö över mandel.
Servera med fräst paprika och potatis.
Smaklig måltid!
250 g kalkonfilé
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk olja
2 tsk vetemjöl
1 dl vatten
1 dl kelda lagalätt (5 %) eller gräddmjölk
0,33 st hönsbuljongtärning
1 tsk kinesisk soja
1 krm mald ingefära
1 krm mald kanel
Till servering
2 tsk mandel, flagad rostad
100 g paprika, fräst i olja
1 tsk olja
300g potatis, kokt
Gör så här
1. Skär filén i skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn i olja i en stekpanna.
2. Vispa ihop mjöl, vatten, gräddmjölk, smulad buljongtärning, soja, ingefära och kanel i en låg vid panna.
3. Låt det koka upp. Lägg i kalkonen och låt den eftersteka ca 3 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Strö över mandel.
Servera med fräst paprika och potatis.
Smaklig måltid!






