×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
1

Kryddig kalkon med mandel

Postat av Sork3n =P den 28 Maj 2008, 14:45
22 kommentarer · 111 träffar
Ingredienser (2 portioner)


250 g kalkonfilé

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

2 tsk olja

2 tsk vetemjöl

1 dl vatten

1 dl kelda lagalätt (5 %) eller gräddmjölk

0,33 st hönsbuljongtärning

1 tsk kinesisk soja

1 krm mald ingefära

1 krm mald kanel


Till servering

2 tsk mandel, flagad rostad

100 g paprika, fräst i olja

1 tsk olja

300g potatis, kokt


Gör så här


1. Skär filén i skivor. Krydda med salt och peppar. Bryn i olja i en stekpanna.

2. Vispa ihop mjöl, vatten, gräddmjölk, smulad buljongtärning, soja, ingefära och kanel i en låg vid panna.

3. Låt det koka upp. Lägg i kalkonen och låt den eftersteka ca 3 minuter. Späd eventuellt med mer vatten. Strö över mandel.

Servera med fräst paprika och potatis.


Smaklig måltid!
Föregående tråd
Nästa tråd

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..