1
Gör din egna rabarber
Postat av KrögarN den 9 Oktober 2008, 22:51
32 kommentarer · 2 012 träffar
Rabarberkompott
1. Skala rabarberN om den är kraftig.
Skiva rabarberN i bitar. Grov rabarber känns trådig om större bitar.
2. Häll vatten, socker och rabarber i kastrull.
Sjud (koka) på svag värme tills rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter.
För mustigare kräm: Rör ut potatismjöl i lite vatten. Tillsätt lite i taget under omrörning. Låt krämen koka upp.
3. Servera den mastiga kompotten kall.
Recept på rabarbersaft
1. Ta några kraftiga rabarbers.
2. Vrid ur rabarbersaften ( som om du gjorde tusen nålar på rabarbern) i en bytta.
3. Avnjut Rabarbermusten du just tillverkat.
Bild på råvaran(RabarberN)
http://www.odla.nu/artiklar/im ages/bilder/rabarber-2.jpg
Bild på den färdiga produkten
http://recept.nu/polopoly_fs/1 .133493!image/2478377389.jpg_g en/derivatives/w450/2478377389 .jpg
Såh! vad väntar ni på? Tillred era rabarbers NU!
Diskussion: Skulle ni kunna äta 100 rabarbers på 1 timma för 1 mille?
1. Skala rabarberN om den är kraftig.
Skiva rabarberN i bitar. Grov rabarber känns trådig om större bitar.
2. Häll vatten, socker och rabarber i kastrull.
Sjud (koka) på svag värme tills rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter.
För mustigare kräm: Rör ut potatismjöl i lite vatten. Tillsätt lite i taget under omrörning. Låt krämen koka upp.
3. Servera den mastiga kompotten kall.
Recept på rabarbersaft
1. Ta några kraftiga rabarbers.
2. Vrid ur rabarbersaften ( som om du gjorde tusen nålar på rabarbern) i en bytta.
3. Avnjut Rabarbermusten du just tillverkat.
Bild på råvaran(RabarberN)
http://www.odla.nu/artiklar/im ages/bilder/rabarber-2.jpg
Bild på den färdiga produkten
http://recept.nu/polopoly_fs/1 .133493!image/2478377389.jpg_g en/derivatives/w450/2478377389 .jpg
Såh! vad väntar ni på? Tillred era rabarbers NU!
Diskussion: Skulle ni kunna äta 100 rabarbers på 1 timma för 1 mille?
Rabarber?
36 personer har röstat






