1
kemi kungar?
Postat av -echo- den 19 December 2007, 14:12
3 kommentarer · 77 träffar
okej jag och en polare sitter här i skolan med en kemi läxa som måste vara inlämmnad idag, och nu ber jag er här på fb om lite hjälp, eftersom vi är så jefla dålig i detta roliga ämne,
och jag vet ju att ni är über intelligenta här så :]
onödiga kommentarer undanbedes. tack :)
aja alla kemiprOs här kommer frågorna :
1. varför ser ett saltkorn ut som en kub(fyrkant) i stark förstoring?
2. Varför är litiumflourid lättare att smälta än natriumflourid?
3. Varför har vatten mycket högre kokpunkt än det tyngre ämnet divätesulfid (H2S)?
4. En salladsdressing består av en heterogen blandning av olja och vatten som är kryddad t.ex. med salt. Var finns saltet i bindingen?
5. Varför är en vattenmolekyl vinklad och inte symmetrisk?
och jag vet ju att ni är über intelligenta här så :]
onödiga kommentarer undanbedes. tack :)
aja alla kemiprOs här kommer frågorna :
1. varför ser ett saltkorn ut som en kub(fyrkant) i stark förstoring?
2. Varför är litiumflourid lättare att smälta än natriumflourid?
3. Varför har vatten mycket högre kokpunkt än det tyngre ämnet divätesulfid (H2S)?
4. En salladsdressing består av en heterogen blandning av olja och vatten som är kryddad t.ex. med salt. Var finns saltet i bindingen?
5. Varför är en vattenmolekyl vinklad och inte symmetrisk?






