1
Bönsås! Så jäkla got
Postat av flinkOwin_O den 30 Oktober 2007, 06:33
12 kommentarer · 265 träffar
Det här behöver du:
Friterade wontons på grönsaksbädd:
1 skalad gul lök i båtar
lite olja
1 skalad och riven morot
1 skalad liten squash i tunna strimlor
1 tunt skivad salladslök
50 g smulad tofu
2 skalade och pressade klyftor vitlök
1 liten bit skalad och riven ingefära
1 liten chilifrukt, utan kärnor och finstrimlad
1 tsk finstrimlad färsk koriander
tabasco
¼ tsk svart bönsås
2 tsk pressad lime
16 wontonskal
Grönsaksblandning:
400 g blancherade sockerärter
½ röd skållad paprika i bitar
olja till fritering
salt
peppar
Så här gör du:
En festlig rätt för den kräsne vegetarianen.. Den ser kanske jobbigare ut än den är eftersom den innehåller så många olika ingredienser . Men här är det bara att bjuda in matgästerna i köket och skära grönsaker. Wontonbladen kommer från Kina och är gjorda på vetemjöl och vatten. Wontonblad och svart bönsås hittar man i asiatiska specialaffärer.
Friterade wontons:
Stek löken i lite olja tills den är genomskinlig. Lägg i morot, squash, salladslök, tofu, vitlök, ingefära, chili samt koriander och låt allt fräsa några minuter. Tillsätt några droppar tabasco samt ¼ tsk svart bönsås. Salta och peppra blandningen och tag den av värmen. Tillsätt limesaft. När blandningen svalnat lite, forma den till 16 jämnstora bollar. Lägg en boll i mitten av varje wontonskal. Fukta skalets hörn med lite vatten och vik ihop dem till mitten, knip om. Fritera försiktigt paketen i olja ca 2 minuter och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Grönsaksbädd:
Hetta upp lite olja och stek paprikan. Salta och peppra, droppa några droppar tabasco över.. Stek sedan sockerärterna snabbt, häll över 2 msk bönsås. Servera grönsaksblandningen i svart bönsås till friterade wontons.
DET GODASTE!
Friterade wontons på grönsaksbädd:
1 skalad gul lök i båtar
lite olja
1 skalad och riven morot
1 skalad liten squash i tunna strimlor
1 tunt skivad salladslök
50 g smulad tofu
2 skalade och pressade klyftor vitlök
1 liten bit skalad och riven ingefära
1 liten chilifrukt, utan kärnor och finstrimlad
1 tsk finstrimlad färsk koriander
tabasco
¼ tsk svart bönsås
2 tsk pressad lime
16 wontonskal
Grönsaksblandning:
400 g blancherade sockerärter
½ röd skållad paprika i bitar
olja till fritering
salt
peppar
Så här gör du:
En festlig rätt för den kräsne vegetarianen.. Den ser kanske jobbigare ut än den är eftersom den innehåller så många olika ingredienser . Men här är det bara att bjuda in matgästerna i köket och skära grönsaker. Wontonbladen kommer från Kina och är gjorda på vetemjöl och vatten. Wontonblad och svart bönsås hittar man i asiatiska specialaffärer.
Friterade wontons:
Stek löken i lite olja tills den är genomskinlig. Lägg i morot, squash, salladslök, tofu, vitlök, ingefära, chili samt koriander och låt allt fräsa några minuter. Tillsätt några droppar tabasco samt ¼ tsk svart bönsås. Salta och peppra blandningen och tag den av värmen. Tillsätt limesaft. När blandningen svalnat lite, forma den till 16 jämnstora bollar. Lägg en boll i mitten av varje wontonskal. Fukta skalets hörn med lite vatten och vik ihop dem till mitten, knip om. Fritera försiktigt paketen i olja ca 2 minuter och lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Grönsaksbädd:
Hetta upp lite olja och stek paprikan. Salta och peppra, droppa några droppar tabasco över.. Stek sedan sockerärterna snabbt, häll över 2 msk bönsås. Servera grönsaksblandningen i svart bönsås till friterade wontons.
DET GODASTE!
Bönsås är gott!
10 personer har röstat






