-3
Sluta Drick Mjölk!
Postat av randomname2 den 10 December 2016, 14:25
10 kommentarer · 907 träffar
Mjölken
Idag, till skillnad från förr när man använde mjölken direkt från kon så går den igenom en rad processer, dessa kallas för ”homogenisering” och ”pastörisering”. Här nedan kommer jag berätta för er om hur dessa processer går till och hur de kan påverka vår hälsa.
Homogeniseringen:
Forskning har visat, men förundrande och chockade resultat att intaget av homogeniserad mjölk har ett direkt samband med en av våra största folksjukdomar, nämligen förhårdningen av artärerna (som vållar fler dödsfall än cancer).
Dr. Kurt A.Oster, chefsläkare emeritus vid hjärtkliniken vid Park City Hospital, Bridgeport, Connecticut, har under mer än 20 år samlat bevismaterial som ger en biokemisk förklaring på atheroskleros (ett slags arterioskleros, en beläggning som förtränger artärerna-åderförfettning, åderförkalkning).
Förr har alltid kolesterolet ansetts vara boven bakom detta vilket har skapat en förmögenhet åt margarin-och matolje-fabrikanterna.
Men det har visat sig vara fel. Den riktiga boven har istället varit den homogeniserings-process som 400 mejeriindustrin introducerade redan 1932 för att spara pengar och öka marknadsföringen – till priset av människoliv. Och få har varit medvetna om detta.
Idag, till skillnad från förr när man använde mjölken direkt från kon så går den igenom en rad processer, dessa kallas för ”homogenisering” och ”pastörisering”. Här nedan kommer jag berätta för er om hur dessa processer går till och hur de kan påverka vår hälsa.
Homogeniseringen:
Forskning har visat, men förundrande och chockade resultat att intaget av homogeniserad mjölk har ett direkt samband med en av våra största folksjukdomar, nämligen förhårdningen av artärerna (som vållar fler dödsfall än cancer).
Dr. Kurt A.Oster, chefsläkare emeritus vid hjärtkliniken vid Park City Hospital, Bridgeport, Connecticut, har under mer än 20 år samlat bevismaterial som ger en biokemisk förklaring på atheroskleros (ett slags arterioskleros, en beläggning som förtränger artärerna-åderförfettning, åderförkalkning).
Förr har alltid kolesterolet ansetts vara boven bakom detta vilket har skapat en förmögenhet åt margarin-och matolje-fabrikanterna.
Men det har visat sig vara fel. Den riktiga boven har istället varit den homogeniserings-process som 400 mejeriindustrin introducerade redan 1932 för att spara pengar och öka marknadsföringen – till priset av människoliv. Och få har varit medvetna om detta.
Uppdatering skriven 10 December 2016, 14:26






