4
Köttbullar med potatismos
Postat av Delbert Grady den 6 September 2015, 18:26
31 kommentarer · 1 549 träffar
Tjenare och välkommen till Sverige. Här är ett recept på Sveriges mest kända maträtt och jag tänker mig att det kan vara bra för dig att lära dig hur man lagar en sådan maträtt. Denna maträtt kan du bjuda till dina vänner om du känner för det.
Återigen välkommen. Ett tips: Stekt skinka är underbart till köttbullar, tycker jag.
500 g köttfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
0,5 gul lök
salt och peppar
250 g lingon
0,5 dl strösocker
600 g potatis
smör
gräddfil
salt och peppar
Gör så här
Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla 5 minuter. Blanda sedan med färs, ägg, lök, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka ev. av med mer salt och peppar.
Rulla sedan till köttbullar och stek i smör/rapsolja.
Häll i lite vatten i stekpannan efter stekning och koka ur till en sky.
Koka potatis i saltat vatten. Häll av och låt ånga av lite.
Pressa potatisen och blanda med smör och gräddfil. Späd ev. med lite mjölk.
Smaka av med salt och peppar. Servera till köttbullarna, steksky och lingon
Återigen välkommen. Ett tips: Stekt skinka är underbart till köttbullar, tycker jag.
500 g köttfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
0,5 gul lök
salt och peppar
250 g lingon
0,5 dl strösocker
600 g potatis
smör
gräddfil
salt och peppar
Gör så här
Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då.
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla 5 minuter. Blanda sedan med färs, ägg, lök, salt och peppar. Gör ett stekprov och smaka ev. av med mer salt och peppar.
Rulla sedan till köttbullar och stek i smör/rapsolja.
Häll i lite vatten i stekpannan efter stekning och koka ur till en sky.
Koka potatis i saltat vatten. Häll av och låt ånga av lite.
Pressa potatisen och blanda med smör och gräddfil. Späd ev. med lite mjölk.
Smaka av med salt och peppar. Servera till köttbullarna, steksky och lingon






