×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
1

farligaste brottslingen

Postat av DemBoe den 18 Augusti 2012, 14:12
7 kommentarer · 16 161 träffar
Vem är Sveriges farligaste brottsling?


Själv skulle jag nog vilja säga Tommy "slaktarn" Alexandersson.


Slaktaren från Enköping" heter Tommy Alexandersson och är född 1947(?).Han var uppväxt som bondgrabb på landsbygden utanför Enköping. Han växte upp tills. med tre bröder och tre systar. Han hade en godhjärtad mor men en far som brukade slå barnen blodiga.
Det var under denna tid som han lärde sig slaktaryrket. Först ett par hårda slag i skallen för att slå offret medvetslöst och därefter ett par kraftiga snitt med en kniv över strupen. Han visste precis vad han skulle göra även om det gällde människor.
Den 31 maj 1988 hittades en man och en kvinna mördade i en lägenhet i Stockholm. Offrets halsar var avskurna och mördaren hade försökt dölja dådet genom att hälla bensin i lägenheten och sedan tända på.
Alexandersson blev ganska snart misstänkt för detta dubbelmord av polisen. Han åtalades för detta bestialiska dåd men frikändes av Stockholms tingsrätt och släpptes fri i avvaktan på att Svea hovrätt skulle ta upp målet. Detta var den 22 september 1988.
Samma kväll åkte Alexandersson tills. med en bekant vid namn Karin till en lägenhet på Odlingsvägen i Tumba. Där bodde Karins f.d. pojkvän Mats.
Trion började att dricka alkohol - Rosita samt Brännvin Special. Till slut gick det som det brukade gå när Alexandersson fyllnade till eller körde i sig tjack. Han blev arg - fruktansvärt arg. Till slut blev han galen av ilska. De svarta ögonen glödde och han reste sig häftigt upp för att göra upp med Mats.
Ingen vet egentligen varför "Slaktaren" blev vansinnigt arg men polisens teori var att han blev "svartsjuk" på Mats.
Under slagsmålet fick "Slaktaren" tag i en hushållsyxa och en slaktarkniv. Mats flydde för livet genom lägenheten och till sist stupade han i sitt eget sovrum efter att han hade fått ett antal våldsamma slag i huvudet.
Precis som detta höll på att utspela sig kom Mats 74-årige far in i lägenheten. Han hade precis varit ner till Konsum för att handla. Han hann knappt fatta vad som hade hänt förrän Alexandersson var över honom också med yxan och kniven. Fadern segnade ner i hallen med halsen närapå avhuggen. Alexandersson var våldsamt upprörd. Dödandet och alkoholen hade gjort att adrenalinet pumpade maximalt i hans ådror.
Efter att han hade mördat dessa två män så ringde det på dörren. Det tredje mordoffret gjorde nu sin entre och stod nu och väntade på "sin tur". Där stod Maria, en kompis till Mats. Trots att Karin protesterade insisterade Maria på att hon fick komma in i lägenheten. Det var som att kliva in till sin egen avrättning. Maria såg Mats far liggande badande i sitt eget blod i tamburen. Strax därefter var Alexandersson över henne.
På polisens ruskiga bilder låg hon på rygg på golvet med vidöppna och skräckslagna ögon med halsen avskuren.
Trots att flera vittnen hade sett "Slaktaren" helt nedblodad då han köpte bensin i en mack en bit från mordplatsen och trots att polisen hade säkrat hans fingeravtryck i mordlägenheten så blånekade han till allting.
Huddinge tingsrätt dömde Tommy Alexandersson som nu hade fått namnet "Slaktaren från Enköping" till livstids fängelse. Domen överklagades. Mordåtalen i Stockholms tingsrätt och Huddinge tingsrätt slogs samman i hovrätten. Svea hovrätt dömde honom till 10 års fängelse. Alexandersson hävdade hela tiden att han var oskyldig.
Under hovrättsförhandlingen var hans fötter fastkedjade vid ena armen - vilket nog var tur. Detta tyckte han var otroligt förnedrande.
En berättelse från den tid då han bodde kvar i Enköping visade verkligen hur farlig denne man var.
Han var på krogen en kväll när han fick syn på på en gammal klasskamrat som mobbat honom i skolan. Tommy Alexandersson grep tag i killens ben under bordet -och bröt av det.
Alexandersson själv tyckte så här om sig själv vid den enda interjuv han gav: "Mitt problem är att jag är för snäll". Dock erkände han att hans svaghet var hans temperament.
Det konstiga var att han han inte dödade sin kompis Karin också när han "ändå var i farten" på Odlingsvägen i Tumba den 22 september 1988. Hon var ju verkligen en praktvittne som hade sett alla tre morden.
Tror att Tommy Alexandersson fortfarande är i livet och han lär väl vara fri från straffet?
Hämtat från: Kriminal-Journalen, # 1/1990 sidorna 32 - 35.
http://www.svenskamord.se/inde x.php?topic=368.0
Finns det någon som är farligare än honom? Motivera varför isf :)
Föregående tråd
Nästa tråd

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..