×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
1

Sossar bashar Anders Borg

Postat av hundvalpen den 4 April 2013, 15:51
5 kommentarer · 535 träffar
http://www.aftonbladet.se/nyhe ter/skongressen/article1653986 6.ab


Läste den här artikeln nyss, och lyssnade även på Löfvens svar på frågorna i videon här:


http://www.aftonbladet.se/nyhe ter/skongressen/article1653402 2.ab


Är det bara jag som reagerar på att han inte kan svara på frågorna? Hur kan man ta en politiker på allvar när det enda han kan säga är "Sverige ska vara bäst" "Full sysselsättning är målet" "Fler människor ska få ett arbete"


På frågan - hur många jobb behövs?


"Vet inte, kommer vi till makten 2014 så får vi sätta oss med det då."


Kan man ta en sådan här clown på allvar? Hans syn på hur samhället ska se ut ställer han mot sina motståndares syn av samhället genom ett antytt halmdockeargument; vi ska vara bäst, alla ska få jobb osv osv...


Genom att uttrycka sig som han gör får den som lyssnar en bild av hans ideologiska motståndare som individer och ideologier som tycker det motsatta, eller i alla fall inte lägger samma vikt vid de saker han anser viktiga. Argumentet är givetvis absurt; jag har aldrig träffat på något, oavsett ideologisk riktning, som inte velat uppnå samma saker som Löfven vill.


Men om man lyssnar noga på vad han egentligen får fram så är det följande:


"Vi har höga ambitioner, men vi har ingen aning om hur det ska gå till och helt ärligt så har vi inte orkat se över situationen, vi tar det som det kommer om vi nu skulle ha tur nog att vinna valet 2014"


Borg ifrågasätter naturligtvis dessa ambitioner, har sossarna en trollstav som skapar tusentals jobb vid en speciell formell och ett fint litet snärtande?


– De har presenterat ett nytt mål för den ekonomiska politiken utan att redovisa hur det ska finansieras, sa han vid en presskonferens på Riksdagen.


– Hur bidrar en urholkad arbetslinje med höjd a-kassa och höjda bidrag till att det blir fler jobb? sa Borg.


Ja, en mycket berättigad fråga naturligtvis. Höjda bidrag har väl aldrig skapat jobb? Inte A-kassa heller.


Men, kära vänner. Socialdemokraterna har svar på tal. Nu får vi äntligen svar på vartifrån jobben ska komma!


– Anders Borg tycks inte vilja ha höga ambitioner när det gäller att få ned arbetslösheten. Det är klart att Borg kanske inte har så högt självförtroende i dagsläget när vi ser att den svenska arbetslösheten har stigit under hans sex och ett halvt år som finansminister, säger hon till TT.


Jahaaaaa! Men tack Magdalena Andersson, Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson, så om jag har förstått dig rätt kommer jobben automatiskt om man bara har höga ambitioner och vågar drömma om det?


Man kan ju även diskutera varför den enda kritik sossarna lyckas vifta fram mot regeringen är höjd arbetslöshet. Vi alla vet att arbetslösheten är en NATURLIG konsekvens av en GLOBAL lågkonjunktur där hela länder håller på att gå i konkurs. Samtidigt som vi importerar mer och mer analfabetiska somalier (och annat) som varken kan tala svenska, eller har ambitionen att lära sig - för den delen.


Men nu berör inte diskussionen integrationspolitiken utan sossarnas totala idéfrånvaro. Det värsta är att medelsvensson är så korkad att man sväljer dessa stora ord och tror att tomma löften kommer att leda till någonting.


Vad tycker ni?
Föregående tråd
Nästa tråd

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..