×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Fragbite

Fragbite intervjuar TTB.s4 inför DreamHack

1
Svensk-dansk-brittiska The Tough Bananas, förkortat TTB, har varit det stora utropstecknet i Dota 2-scenen de senaste två veckorna. När Moscow Five och Copenhagen Wolves tvingades ställa in sitt DreamHack-deltagande belönades laget med en plats i huvudturneringen och slapp således BYOC-kvalet.
Vi har grabbat tag i deras enda svenska spelare Gustav "s4" Magnusson för en intervju om den senaste tidens resultat, DreamHack och framtiden.

För er som inte är familjära med laget består TTB av:
s4
neNo
henrydickenson
CalculuS
Balsam
LINK (stand-in på DH)
Scrolla ned (eller klicka på "läs mer") för att komma till intervjun.

 • Svensk originalversion
 • English version (freely translated by Fragbite)
  God kväll s4, hur står det till med dig en dag som denna?

  Jo jag mår bra, är väldigt utmattad efter att ha scrimmat mot mTw inför DreamHack Summer, men det var bra matcher och bra träning. Shoutout till syndereN.

  För de som inte är helt familjära med dig, kan du beskriva dig själv lite kort? Hur och när kom du i kontakt med DotA? Vad spenderar du din tid på bortsett från DotA?

  Jag har spelat HoN i några år i väntan på Dota 2-betan. Började med Dota 2 i januari då jag spelade lite med Team Empire, men kemin med de andra spelarna i laget fungerade inte så jag gick vidare och startade en klan med Calculus och Balsam som nu är TTB.

  Ditt lag TTB har under de senaste veckorna dykt upp som en allt större prick på radarn för elitlagen. Ni har gjort bra ifrån er i flertalet tävlingar men framförallt lyckades ni gå hela vägen i joinDOTA Masters VIII efter övertygande segrar mot lag som coL, Quantic och Darer. Hur kändes det att vinna? Var detta ert stora genombrott som lag eller har du hela tiden vetat att ni varit kapabla till att slå vilket lag som helst?

  Vi har tränat i en månad varje dag med vår lineup och det känns skönt att träningen inte var i onödan. Att vinna joinDOTA Masters VIII var stort för oss då det inte var många som kände till oss i scenen innan vinsten. Det som många tror är att Darer underskattade oss, men vi hade precis dagen innan spelat en Bo3 mot dom i en annan tunering, vi spelade bara bättre och det känns skönt att veta det utan att vara för arrogant.

  Som på beställning fick ni kort därefter en invite till DreamHacks Dota 2-turnering efter att M5 och Wolves tvingats dra sig ur. Hur kändes det att veta att ni hade en fast plats i tävlingen och slipper därmed BYOC-kvalet? Hur mycket tror du segern i joinDOTA Masters påverkade deras beslut att bjuda in er?

  Det är alltid skönt att bli inbjudan till en turnering som Dreamhack, men vi skulle dit ändå och vi var förberedda på att spela qualifiers för att komma med i den riktiga turneringen och vi var definitivt inte oroliga för att misslyckas i kvalet. Men det är alltid skönt att få en inbjudan!

  Kan du beskriva ditt lag lite? Vilka är spelarna, vad är deras roller och hur skulle du beskriva eran spelstil?

  Absolut.

  Calculus är från Danmark och han är vår drafter och semi-carry spelare, han är verkligen duktig på heroes som Storm och QoP, heroes som är sjukt bra att kita (hoppa runt och vara svår att döda). Han har mycket erfarenhet inom competitive DotA tillsammans med de andra top danska spelarna. Han är en rolig snubbe att vara med irl och är total kär i sin keps.


  Balsam är också dansk och han spelar vår hardcarry och i vissa games utility beroende på lineup. Han är kaptenen över laget tillsammans med CalculuS, de gör de stora beslut i de flesta games och inom laget. Balsam är en health-nut och gillar att vara ute och springa, fastän vi är på bootcamp. *ler*

  Link är ännu en dansk som spelar allt från utility till hardcarry, men han är vår "6:e". Inte riktigt officiellt med laget men han är den första personen vi frågar ifall vi måste ha en standin, vilket vi då gjorde inför Dreamhack då THEneNo- inte kunde delta. Han är också en sådan health-nut som springer. Han är också kär i äpplen och äter minst 10 om dagen!


  henrydickenson är från England men bor i Stockholm sedan ett par år och han är vår hard-support / ganker spelare, CalculuS gillar att ge honom Shadow Demon eller Maiden 99% av våra games. Han är killen som får alla på bra humör när stämningen är nere dessutom är han en utmärkt kock, men han sover alldelles för mycket på bootcampet. *haha*

  Vår spelstil är svårt att förklara. Vi gillar inte att ta oss efter meta gamet som de flesta lag gör, till exempel engima är otroligt populär att picka tidigt just nu, vi spelar mycket hellre emot den än att picka, men detta är bara ett exempel det finns andra heroes också. Metan ändras relativt ofta och när den gör det är vi beredda på att anpassa vår spelstil mot den så att lag vet aldrig vad de ska förvänta sig, även om vi pickar vissa heroes ofta kommer de inte veta hur vi gör med dem.

  Hur hamnade du i laget från början? Var det alltid självklart att du skulle spela med just dessa grabbarna?

  Det är en lång historia som går tillbaka till 2003 wc3 dota då balsam och jag började lira public tillsammans. Tio år senare efter jag quita hon hade vi länge snackat om att göra ett lag tillsammans så bestämde vi oss för att skapa TTB.

  Hur ser era förberedelser ut inför DreamHack? Jag hörde att ni bootcampat i ett par dagar, hur har det gått för er? Hur viktigt är det med bootcamp i ett spel som Dota 2?

  Vi har haft en skön stämning på bootcampet då vi tränar hårt men vi har också kul. Vi har spelat pcws i CS (henrydickenson är apkass och gillar att skjuta medspelarna för att vi "skrämmer honom") och spelar även mycket TrackMania tillsammans, många DotA2 pubs och scrimma så klart mot mTw, Na´Vi och Infused för att träna vilket är skönt. CalculuS, Balsam, jag, link och henry har känt varandra på ett sätt eller annat i flera flera år, så vi är alla vänner och vi har kul ihop, det är viktigaste för oss.

  På DreamHack kommer ni att spela med den före detta Quantic-spelaren LINK istället för neNo. Hur kommer det att påverka erat spel? Vad är skillnaden spelarna emellan? Blir det mer carry-fokuserat från eran sida nu?

  Vi ändrar ingenting. Vår starka sida är att vi kan spela alla roller på en högnivå. CalculuS och jag själv kommer att turas om ibland att köra denna semisupport som Chen och Earthshaker medans Link spelar det han är stark på. Först skulle han spela semisupport som neNo gör, men vi ska ta vara på hans starka sidor istället för hans svaga sidor (hans support sven fick henry att gråta blod).

  Grupperna till DH blev i dagarna offentliggjorda. Ni lottades in i Grupp A tillsammans med svenska Keita, europeiska mousesports och ArtStyle-ledda Darer. Vad har du att säga om era motståndare? Vilka blir tuffast? Hur stor chans har ni att gå vidare till slutspelet?

  Vi har inte spelat många scrims eller officiella matcher mot mouz så vi tror de blir tuffast. KEITA och Darer har vi spelat en del mot och vi är väldigt säkra på deras svaga sidor och deras starka, samtidigt hur vi kan göra att deras starka sidor kommer backfire:a på dom själva, vilket är skönt. Jag tror vi kommer ha en stor chans att gå vidare till slutspelet, finns ingen fråga om att vi måste göra det för att ha en större påverkan på communityn så att vi får ut oss mer, vilket vi gärna vill.

  Vilka lag tror du tar sig till prispallen? Ranka gärna i ordning med motivering.

  Allvarligt så tror vi att vi har en stor chans på att få en bra placering, men bara tiden kan avgöra. Utan oss så tror vi;

  1. Navi; Dom enda som kan slå detta lag när de verkligen bryr sig är lagen från Asien, och inga ska dit tyvärr.

  2. CLG; CLG är starka. Pajkatt är en bra ledare till hans lag och jag tror att de kommer på andra plats bara till Na´Vi eftersom de har en sån spelstil som inte låter folk komma tillbaka i games när de har tagit deras övertag från laning fasen.

  3. Darer/mouz/mTw; Alla dessa lag har sin egna spelstil som är lite annorlunda än de flesta. Dock är det tyvärr inga superduper imponerande strategier så därför är det lätt att kontra medan man är i gamet, inte som Na`Vi som kommer ut med en strat och man sitter som ett frågetecken.

  Hur ser framtiden ut för TTB? Vad händer efter DreamHack? Vilka ligor och tävlingar deltar ni i?

  Vi har precis blivit inbjudna till The Defense 2 och vi deltar då i det efter Dreamhack. Vi ser fram emot att söka sponsor efter Dreamhack då vi har haft många förfrågningar men vi har tackat nej till alla och sagt att vi väntar tills efter Dreamhack, då vi inte tänker skynda oss in i något bara för att betala för Dreamhack vilket vi var beredda på att betala själva ändå. Vi kommer vara på scenen ett bra tag till, och vi kommer ta oss till top och förhoppningsvis kommer vi till The International 3 under 2013.

  Vad är din åsikt om det nuvarande meta-gamet? Har de alldeles nytillkomna hjältarna Phantom Assassin, Gyrocopter och Chaos Knight någon framtid i tävlingssammahang? Vilken/vilka hjältar tycker du är överskattade respektive underskattade?

  Den nuvarande metan fokuserar mycket på att försöka ha kontroll på enemies jungle/skog och försvara sin egen då det är där man får ut mest farm på kartan skulle jag säga. Jag har spelat alla 3 heroes i wc3 dota och jag skulle säga att CK är nog den som kommer explodera i scenen för att den är så stark i laning phase tidigt i gamet. Phantom Assasin och Gyrocopter kommer inte synas mer än i public games.

  Vilken hjälte är enligt dig roligast att spela i ett random pubstomp game? Vilken är absolut jobbigast att möta?

  Min favorit hero är i public är +250 gold (random hero) då man kan dominera spelare på lane med det där lilla extra itemet. Jobbigaste heron att möta är ursa helt klart, solo roshan 7 minuter in och kräver 0 skill. *sadface*

  Då får jag tacka för din tid och önska dig och ditt lag lycka till på DreamHack och vidare. Det sista ordet är ditt!

  Tack så mycket för chansen att delta i denna intervju. Också shoutout till Fragbite för att ni har börjat med Dota 2. Shoutout till hela TTB och vår manager DrunKin som gör ett underbart jobb!


  English version (freely translated by Fragbite)

  Good evening s4, how are you doing a day like this?

  I'm feeling well, I'm a bit exhausted from scrimming all day vs mTw in preparations for DreamHack Summer, but it was a couple of good matches and some good practice for us. Shoutout to syndereN.

  For those who aren't entirely familiar with you, could you describe yourself in short? How and when did you get into contact with DotA? What are you spending your time on besides DotA?

  I've played HoN for a few years whilst waiting for the Dota 2-beta. I started with Dota 2 in january when I played a bit with Team Empire. The chemistry with the other players in the team wasn't really there though, so I moved on and started a clan with CalculuS and Balsam, which today is known as TTB.

  Your team TTB has during the past weeks showed up as a larger and larger dot on the radar for the elite teams. You've showed excellent performances in numerous competitions but first and foremost you managed to go all the way in joinDOTA Masters VIII after convincing victories over teams like coL, Quantic and Darer. How did it feel to win? Was this your big breakthrough as a team or have you always known that you've been capable of being able to beat any team on any given day?

  We've been practicing every day for a month with our lineup and it feels nice to know that all that training hasn't been a waste of time. Winning joinDOTA Masters VIII was big for us since there weren't all that many in the scene who knew about us before that victory. What many people think is that Darer underestimated us, but we had played them just the day before in a BO3 in a different tournament. We were simply better and it feels good to know that without being too arrogant.

  Shortly thereafter you received an invite to the DreamHack Dota 2 tournament after M5 and Wolves both had to cancel their participation. How did it feel to know that you had a secured spot in the tournament and thereby didn't have to go through the BYOC qualifier? How much do you think your victory in joinDOTA Masters affected their decision to invite you?

  It's always nice to get invited to a tournament like DreamHack, but we were going there anyway and were prepared to play the qualifier in order to reach the real tournament and there wasn't a single doubt in our minds that we would manage do so, but it's always a good feeling to receive an invite!

  Could you describe your team a little? Who are the players, what are their roles and how would you describe your playing style?

  Absolutely.

  Calculus is from Denmark and he's our drafter and semi-carry player, he's really good with heroes such as Storm Spirit and Queen of Pain, heroes that are extremely good at kiting the opponents. He has a lot of experience when it comes to competitive DotA just like all the other top danish players. He's a fun dude to be around irl and he is totally in love with his cap.


  Balsam is also a dane and he's playing our hardcarry and in some games utility, depending on our lineup. He's the team captain together with Calculus and they're doing the big decisions ingame and within the team. Balsam is a health-nut who likes to be out running, even when we are at bootcamp *smiles*.


  Link is yet another dane in the team and he's playing everything from utility to hardcarry, but he's our "sixth". Not really an official member of the team but he's our go-to guy if we need a stand-in, which we did for DreamHack when neNo couldn't attend. He's also one of those health-nuts that's into running and that sort of stuff. Beside that, he's in love with apples and eats at least ten a day!


  henrydickenson is from England but lives in Stockholm since a few years back and he's our hard-support / ganker player. Calculus likes to give him Shadow Demon or Maiden in 99% of our games. He's the guy that gets everyone into a good mood when the team atmosphere is a bit down. He's also a great chef but he sleeps way too much on the bootcamp *laughs*.


  Our playing style is hard to explain. We don't like to follow the meta game the way that most teams do. For instance, Enigma is incredibly popular to pick very early right now, but we much rather play against it than picking it. This is just one of many examples. The metagame is changing rather quickly and when it does we're ready to adjust our playing style against it so that teams never know what to expect against us. Even if we pick some heroes more than others, they will not know how we will play them.

  How did you end up in the team from the start? Was it always clear to you that these were the guys you were going to play with?

  It's a long story that dates back all the way to 2003 Warcraft III DotA when me and Balsam started to play pubs together. Ten years later when I quit HoN, me and Balsam had been talking for a while about creating a team together, so eventually we decided to create TTB.

  How does your preparations look pre-DreamHack? I heard that you have been bootcamping for a few days, how has that worked out for you? How important is it with bootcamps in a game like Dota 2?

  We've had a nice atmosphere on the bootcamp where we are training hard but also having fun. We've been playing some PCW's in Counter-Strike (henrydickenson is terrible and likes to shoot his teammates because we're "spooking him") and are also playing a lot of TrackMania together, a lot of Dota 2 pubs and of course scrimming vs mTw, Na`Vi and Infused to get some practice in, which is nice. Calculus, Balsam, me, link and henry have known each other in one way or the other for many, many years, so we're all friends and are having fun together, which is the most important thing for us.

  On DreamHack you'll be playing with the former Quantic-player LINK instead of neNo. How will this affect your play? What is the difference between them? Are your playing style going to be more carry-focused now?

  We will change nothing. Our strong suit is that everyone can play all roles on a high level. CalculuS and me will shift between doing the semi-support role, playing heroes such as Chen and Earthshaker while Link will be playing what he's good at. At first it was meant for Link to play the semi-support role that neNo is doing, but we decided to use his qualities instead of putting him in a role that he's not used to (his support sven made henry cry blood).

  The groups to DH went live a couple of days ago. You were drawn into Group A together with swedish Keita, european mousesports and ArtStyles team Darer. What do you have to say about your opponents? Which team will be the toughest one to play? How big is your chances to advance to the playoffs?

  We haven't played that many scrims or official matches against mouz so we think they'll be our hardest opponent. We are quite familiar with Keita and Darer and we know their weaknesses and strengths, as well as knowing how to make their strengths backfiring on themselves, which is nice. I think we have a big chance of moving on from the groupstage. There's no question about that we have to do it in order to become recognized by the community as a legitimate topteam, which is something that we really want.

  Which teams do you think will reach the podium?

  Honestly I think we got a good chance to reach a high place finish, but only time can be the judge of that. Without us ranked I think this is how it's gonna go:

  1. Na`Vi: The only ones that can beat this team when they really care is teams from Asia, and no one from Asia is going to DH, unfortunately.

  2. CLG; CLG are strong. Pajkatt is a good leader for his team and I think they'll be second only to Na`Vi since they have a playing style which doesn't allow people to come back in games when they've lost their lanes.

  3. Darer/mouz/mTw; All of these teams have their own playing style which is a bit different from most. Unfortunately for them it's no super impressive strategies so therefore it's easy to counter it while you are in the game. They're not like Na`Vi who's coming into a game with a strat and you sit there like a question mark.

  What does the future hold for TTB? What's going on post-DreamHack? Which leagues and tournaments will you be participating in?

  We just got invited to The Defense 2 and we're gonna play that after DreamHack. We are looking forward to finding a sponsor after DreamHack since we've had a lot of offers but said no to everyone since we don't want to take that decision until after the event. We are not gonna rush into anything just to get DreamHack paid. We planned to pay for it ourselves anyway. We're in the scene for the long-term and we'll get to the top and hopefully we'll be at The International 3 in 2013.

  What is your opinion on the current meta-game? Does the new heroes Phantom Assassin, Gyrocopter and Chaos Knight have any future in competitive Dota? Which hero/heroes do you think are overrated and underrated, respectively?

  The current meta is focusing heavily on having control of the enemies jungle while you are defending your own. That's how you get the most farm out of the map I'd say. I've played all three new heroes in WC3 DotA and I'd say that Chaos Knight is probably the one who's going to explode in the scene just because it's so strong during the laning phase early in the game. Phantom Assassin and Gyrocopter will only be seen during public games.

  Which hero is, according to you, the most fun to play in a random pubstomp game? Which hero is an absolute horror to play against?

  My favorite hero in public is the +250 gold (random hero), that way u can dominate players on the lane with that little extra item. The worst hero to play against is Ursa by far, solo roshan 7 minutes into the game and requires 0 skill. *sadface*

  Then I'll have to thank you for your time and wish you the best of luck on DreamHack and beyond. The last word is yours!

  Thank you so much for the chance to do this interview. Shoutout to Fragbite for starting with Dota 2. Shoutout to the whole TTB team and our manager DrunKin who's doing a terrific job!
 • s4 och hans TTB ser ni i aktion redan på lördag klockan 14:00 då deras Grupp A med Darer, mouz och Keita i DreamHacks Dota 2-turnering drar igång.

  13 kommentarer — skriv kommentar

  Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
  Visa 13 kommentarer

  Skriv en kommentar

  Laddar..