×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Markoolio öppnar internetcafé i Stockholm

1
Nordic Gamers publicerar i dag en intervju med artisten Marko "Markoolio" Lehtosalo som den 19 december öppnar ett internetcafé i Stockholm. Idén fick han från några kompisar som kom med förslaget.
Playz Hall of Game, som är namnet på internetcafét kommer först och främst att vara spelinriktat. Han tycker att det är fel att kalla alla internetcafén som bara har ett par datorer för "spelcenter". Enligt honom kommer Playz att vara det enda riktiga spelcentret.

På Playz kommer det att finnas olika sektioner med surfdatorer och arbetsdatorer, större delen av cafét kommer dock att vara spelinriktat. I intervjun nämner Marko dessutom att de har ett "riktigt fett klanrum" samt att de kommer satsa en hel del på sponsring i framtiden.

Man kommer att bjuda alla jullovsbesökare på ett helt års gratis medlemskap. I medlemsskapet ingår tio timmars speltid. Marko ser positivt på e-sportens utveckling och utbredning och konstaterar vidare att den faktiskt är här för att stanna.
Ser du en framtid i den elektroniska sporten så till den grad att du inom en tioårsperiod tror att Sverige, och i synnerhet Stockholm, fortfarande ligger på topp både nationellt och internationellt?

- Jag tror att e-sporten är här för att stanna. I andra delar av världen har den vuxit otroligt och jag tror den utvecklingen är på väg hit. Sen om Sverige kommer vara ledande internationellt är svårt att säga. Sverige är ju ledande i de flesta sporter och branscher, sett till befolkningsmängd, så varför inte.
Hur det går för Markoolio med hans spelcentersatsning får framtiden utvisa. Utbudet av internetcafén är stort i Stockholm och konkurrensen är stenhård.

Hela intervjun med Markoolio finns att läsa på Nordic Gamers.

294 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 294 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..