×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

ICSU blir mTw.ATI – intervju med speedi och h0n1g

1
Alldeles nyss meddelades det att det nya svenska stjärnskottet till klan, ICSU, har bytt namn och organisation. Från att inte ha någon personal bakom sig alls har man gått med i den stora tyska multigamingorgansiationen mortal Teamwork. Mest anmärkningsvärt organisatoriskt är kanske att greykarn, tidigare KABOM och Team Communicator för SEL, kommer vara manager för klanen.
Detta kommer naturligtvis leda till stora förändringar för laget, och vi kommer inom kort uppdatera med intervjuer och kommentarer från de berörda. Under tiden finns ett pressmeddelande på mymTw.com.


Uppdatering: Vi har nu fått tag på speedi som spelar för nyblivna mTw.ATI för att få veta vad han tycker och tror om samarbetet med den tyska organisationen.
mTw.ATI | speedi


Hej speedi, och grattis till den nya sponsorn. Vad kommer ni kunna göra med mTw i ryggen, som ni inte kunde göra när ni var ICSU?


Tack så mycket, Nu med mTw kommer vi få chansen att kunna resa runt världen och spela mot internationella lag m.m


Känner ni någon press att prestera nu? Ni har trots allt "bara" presterat på ett evenemang, och igår uttalade sig mTw om att man hade ett lag som skulle kunna placera sig som top5 i världen.

Pressade vet jag inte riktigt om vi är eftersom vi vet att vi kan prestera mycket bra tillsammans, saken är den att man kanske kommer bli det eftersom mTw vill ha oss top5 i världen inom snar framtid.

Tidigare har flera svenska klaner hamnat i problem efter att de anslutit sig till tyska organisationer. Vad är det som säger att ni kommer överleva?

Saken är den att vi kan lita på dessa eftersom vi har kontrakt på allt. Det tor jag inte att andra klaner har haft innan.

Vad står det i kontrakten ni har skrivit på? Vad får ni av mTw?

Kan tyvärr inte berätta vad som står i hela kontraktet, men några viktiga punkter är väll att vi får allt betalt, lön och CPL Winter i alla fall.

Kommer ni kunna träna på heltid nu, med tanke på att ni får lön för spelandet, eller kommer ni fortsätta leva vanliga liv vid sidan om?

Jag tror att vi kommer köra på som vanligt kanske lite extra nu efter detta, tycker inte man kan lira heltid med CS eftersom dom flesta claner lirar på kvällarna. Självklart ska vi fortfarande leva vanligt liv utanför "plan"

Hur länge kommer ni tillhöra mTw, som kortast?

Vi kommer spela för mTw i sex månader, minst.

Hur bra tror du att ni kommer kunna bli på sex månader? Ni har redan slagit SK och spiXel. Kommer ni göra det igen?

Vårt mål är att bli bäst. Kommer de ivägen blir vi tvugna att trycka ner dem igen. Vi har mycket att jobba på eftersom vi inte lirat så mycket tillsammans med denna lineup.

Hur länge har ni varit i kontakt med mTw? Ni spelade bra på Nollelva – men för två veckor sedan visste många inte ens att ni fanns.

Har nog vart i kontakt med dom lite mer än 1 vecka nu vart på möten och träffat dom som skulle styra laget.

Känns det inte som om det går väldigt fort om man är CS-spelare i forna ICSU idag? För två veckor sedan var det inte alla som visste vilka ni var...

Jo klart allting går fort men det e roligt på vägen dit, Man kan säga att vi gått från ingenting till allt nästan vad vi ville ha.

Tack för intervjun, sista ordet är ditt!

Tack för intervjun, sen vill ja tacka mTw för att dom ger oss chansen www.mymtw.com och vår huvudsponsor ATI www.ATI.com. Sen tack till alla andra homies!

Vi har även ställt några frågor till en av lagets managers, Malte "h0n1g" Wagener. Intervju följer, fritt översatt, nedan.
mTw.ATI | h0n1g


Hej Malte! Varför har ni valt att plocka in just forna ICSU som ert nya lag?


Vi kände att killarna fortfarande är väldigt hungriga, förstår du. De vill spela, de vill träna, de vill gärna bli bättre och spela med den absoluta världseliten. Det var ett av huvudskälen, men vi fick också ett väldigt gott personligt intryck av spelarna på NollElva och de möten vi haft med dem.

Känns det ändå inte lite riskfyllt att plocka in ett lag som bara presterat på ett enda LAN, som dessutom var ett s.k. BYOC-LAN?

Jag håller med om att det här inte är det minst riskfyllda val vi kunde gjort, men vi letade inte efter etablerade lag med lång meritlista. Vi letade efter ett ungt, hungrigt och dynamiskt lag med stor potential, vilket vi såg på 011. Vi förväntar inte av dem att de ska gå vidare och slå SK med flera i varenda final, men vad vi ville ha var ju faktiskt ett lag vi kan bygga någonting tillsammans med. Efter att ha pratat med killarna tror vi att vi kommer kunna åstadkomma mycket tillsammans, samtidigt som vi hjälper dem nå toppen.

Under hur lång tid har ni letat efter ett nytt lag? Har ni fört diskussioner med några andra lag?

Jo, vi har tänkt på en del andra lag och spelare. Med vår nya partner, ATI, kan vi erbjuda spelare mycket goda förutsättningar så vi har tittat oss omkring riktigt ordentligt. Slutligen övertygade ICSU oss mest. Jag har haft långa diskussioner med greykarn om det här, och efter flera timmar av telefonkonversation (jag älskar 3-Friends) och vi tror båda att det kommer bli mycket jobb. Det kommer både gå upp och ner, men i sista ändan tror jag att det verkligen är värt ett försök.

Kan du säga något specifikt om vad ni kan erbjuda era spelare?

Med greykarns hjälp skapade vi mycket av förutsättningarna och strukturerna vi kommer använda oss av redan innan vi aktivt började prata med olika lag. Därav känner jag att vi är väldigt väl förberedda för vad som än kommer. Bortsett från professionella kontrakt med spelarna får de allt stöd för att kunna delta på evenemang. De får dessutom månatlig kompensation för sina tjänster. Allt tillsammans tycker jag att vi har skapat ett riktigt fint paket för spelarna.

När tror du att vi kommer få se mTw.cs stå överst på prispallen för ett stort evenemang?

Haha, jaaa... När? När vi är redo skulle jag säga. Ärligt talat är det svårt att förutse, och jag vill inte skapa några stora förväntningar på laget. Det ser väldigt bra ut just nu, och jag hoppas att det fortsätter på det viset.

Sista ordet är ditt. Tack för intervjun, och lycka till!

Tack och props till greykarn, zu1u, xxs, mrkill, g3xt3xm3x, plastninja och buddy ;D
Laget återfinns numer i #mTw.

269 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 269 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..