×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Richard Lewis: Valve vill stoppa franchise-ligor i Counter-Strike

1
Valve uppges vilja se förändring från både ESL och Blast.
Speltillverkaren Valve har öppet uttryckt att man vill se förändringar i Counter-Strikes tävlingssystem. Det rapporterar esportjournalisten Richard Lewis i en artikel på Substack.

Enligt Lewis har Valve efterfrågat att två av världens största turneringsarrangörer Blast och ESL ska göra ändringar i sina turneringsstrukturer för att göra dem mer öppna för fler lag. De senaste åren har både Blast och ESL:s tävlingar blivit alltmer stängda då arrangörernas partnerlag fått direktinbjudningar samtidigt som antalet kvalplatser minskat.

Att Valve kliver in och har synpunkter på hur turneringsarrangörer utformar sina tävlingar är inte första gången. År 2019 skrev Valve ett blogginlägg där speltillverkaren satte ned foten mot partnerskapsavtal som hindrade lag att delta i andra turneringar.

I Lewis artikel beskriver han hur existensen av två stora turneringsarrangörer, i kontrast till hur Riot Games driver sina esportaktiviteter, ger illusionen av en öppen turneringsstruktur men att det i praktiken varit svårt för lag som har kapacitet att tävla på högsta nivå att delta i de största tävlingarna. Under vårens Major i Paris var exempelvis hälften av lagen som tog sig till slutspel lag som inte har något partnerskapsavtal med Blast eller ESL.

Artikelbild: Pressbild/ESL och Stefan Romare
Videokälla: Blast/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..