×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Major

Valve slopar invites till majorn — alla lag bestäms via ranking

1
ESL One Rio Major blev på grund av Coronaviruset uppskjutet till november. I samband med detta har nu Valve valt att göra förändringar till hur lag tar sig in till majorn. Placering i föregående majorn kommer inte längre att ha betydelse, alla lag kommer istället avgöras via en rakning.
Den 23 mars gick Valve ut med att de valt att flytta på näst major, ESL One Rio Major, till november. I samband med detta har de höjt prispotten på majorn till två miljoner dollar. Men en grej blev då konstig. Invites till majors har tidigare avgjorts via lags placeringar under den föregående majorn. Men den nästkommande majorn kommer att äga rum hela 14 månader efter den senaste. Valve har på grund av detta valt att göra om hur lag blir inbjudna.

Hur lag till nästa major bestäms kommer istället att avgöras via regionala rankingar som går under namnet "Regional Major Ranking, RMR". Lag kommer att samla ihop poäng via turneringar som spelas fram till majorn. Det kommer att vara två stycken speciella RMR-turneringar innan majorn som ska ha 255 000 dollar i prispotten, en under våren och en under hösten. Om turneringsarrangörer vill vara en del av RMR så måste de höra av sig till Valve och bjuda in de bäst rankade lagen i regionen som turneringen arrangeras i samt att kval måste hållas.

Under nästa major kommer det att vara åtta stycken legends-lag, åtta stycken challenger-lag och åtta stycken contender-lag. Hur många platser de sex olika regionerna får i varje del av turneringen har bestämts via regionernas prestation under den föregående majorn, Starladder Berlin Major. Uppdelning ser ut på följande sätt:

Europa — 3 legends, 5 challengers, 2 contenders
Nordamerika — 3 legends, 2 challengers, 2 contenders
CIS — 2 Legends, 1 challenger, 2 contenders
Sydamerika — 1 contender
Asien — 1 contender
Oceanien — 1 contender

Den första RMR-turneringen kommer att spelas senare denna månad. Turneringen kommer att gå under namnet ESL One: Road to Rio och kommer att ha 56 av världens bästa lag uppdelade i sex olika regioner. De lagen som hade kvalat in till majorn och minors kommer att bli inbjudna till turneringen i sina respektive regioner. Inför nästa RMR-turneringar kommer rankingen att avgöra vilka lag som blir inbjudna.

Exakt hur poängen kommer att delas ut från de olika turneringar har Valve ännu inte gått ut med. Det är dock klart att turneringar som är närmre majorn kommer att betyda mer än turneringar som är längre ifrån. Detta då Valve vill premiera lag som presterar bra innan majorn.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..