×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Fnatic, NiP och de bästa lagen i världen blir delägare i ESL Pro League

1
ESL har nu offentliggjort vilka lag som kommer att delta i ESL Pro League under denna säsongen. De har i samband med detta även offentliggjort 13 lag som ingår i ett partnerskap med turneringsarrangören. Bland dessa laget hittar vi Sveriges två bästa lag, Fnatic och Ninjas in Pyjamas.
Under den senaste tiden har ett krig mellan två olika CS:GO-ligor, ESL Pro League och FLASHPOINT, hållit på. Om man bara kollar på kvalitén bland deltagande lag ser det nu ut som att ESL har vunnit. Detta när de nu har offentliggjort vilka 24 lag som kommer att delta i nästa säsong av ESL Pro League. 13 av de deltagande lagen har dessutom ingått i ett samarbete med ESL och blivit majoritetsägare i själva ligan. Dessa medlemslag kommer nu att bli direktinbjudna till Pro League under en period som just nu är okänd.

Bland medlemslaggen hittar vi bland annat Ninjas in Pyjamas och Fnatic, Sveriges två topplag. Förutom detta så är även de lagen tio lagen som är bäst rankade i världen alla medlemmar och därmed delägare av ligan.

Alla deltagande lag i ligan
Alla deltagande lag i ligan


Förutom de 13 medlemslagen kommer ytterligare elva lag att delta i ligan. Dessa lag har bestämts via tre olika system som visas i bilden ovan. Fem av lagen kommer ifrån hur lag presterade under de senaste LAN-finalerna av ligan, två kommer ifrån MDL och de sista fem kommer från ESL:s egna världsranking. Dessa lag har inte en säker plats i ligan efter säsongen är avslutad utan alla måste kvala in på nytt. Hur detta kommer att fungera exakt är just nu okänt men ESL:s världsranking kommer att spela en stor roll.

De har i samband med detta även offentliggjort formatet för ligan. Som tidigare känt kommer ligan inte längre vara indelad i regioner utan alla lag kommer istället delta i en och samma liga. Lagen kommer att bli indelade i fyra stycken round robin grupper om sex lag. De lagen som vinner sin grupp kommer att spela om en direktplats i semifinalen samt runda tre. De lagen som placerar sig på andra- och tredjeplats går vidare till slutspelsträdet som går att se i bilden under. Alla matcher från och med runda tre kommer att spelas i en arena.

Formatet för ESL Pro League
Formatet för ESL Pro League

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..