×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

IEM

Faze Clan vidare till IEM Katowice — olofmeister i storform

1
Under gårdagen startade det slutna europeiska kvalet till Intel Extreme Masters Katowice. Två lag är efter detta redan klara till huvudturneringen, Faze Clan och G2 Esports. I och med är ytterligare en svensk spelare klar för turneringen, Olof "olofmeister" Kajbjer.
Faze Clan startade sin kvalresa mot det polska laget ARCY. Matchens började på ARCYs kartval, Nuke, och de fick en riktigt bra start. De lyckades på sin T-sida få med sig tio rundor. När lagen bytte sida tog dock Faze kommando och lyckades vinna kartan med 16-14. I fokus stod olofmeister som lyckades få med sig 24 frags. Även under Fazes egna kartval, Dust2, var det olofmeister som var den drivande kraften. Han lyckades få 29 frags och hjälpte Faze att säkra kartan, och därmed matchen, med 16-12. Under hela matchen fick han den inledande fragen i elva rundor.

Faze Clan hade nu chansen att säkra en plats i Katowice i sin andra match mot ENCE Esports. I denna matchen startade de starkt genom att vinna det finska lagets kartval, Mirage, med 16-10. När matchen gick över till Dust2, européernas egna kartval, såg det nu bäddat ut för en plats i huvudturneringen. ENCE kom dock tillbaka och lyckades tvinga matchen till en tredje karta efter en vinst med 16-12. Sista och avgörande kartan blev Nuke och där kunde tillslut Faze Clan säkra en plats i Intel Extreme Masters Katowice efter 16-12.

Ytterligare ett lag har säkrat en plats i turneringen efter gårdagens matcher, G2 Esports. Även de ställdes mot ett polskt lag i den första omgången, AGO Esports. De lyckades vinna den jämna matchen med 2-1 och ställdes nu mot MAD Lions för en plats i huvudturneringen. Även detta blev en olidligt jämn match men det fransk-serbiska laget kunde tillslut säkra en plats i Katowice med 2-1.

Intel Extreme Masters Katowice 2020
FnaticNinjas in Pyjamas
MousesportsTeam Vitality
AstralisNatus Vincere
Evil GeniusesVirtus.pro
100 ThievesTeam Liquid
Faze ClanUSANordamerikanskt kval
G2 EsportsVärldenAsiatiskt kval
EuropaEuropeiskt kvalAustralienOceaniskt kval

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..