×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Counter-Strike: GO

Astralis vinner säsong 8 av ECS — vänder underläge till seger

1
Efter att ha vänt ett 0-1 underläge till 2-1 kunde det danska laget Astralis säkra vinsten i den åttonde säsongen av ECS. Trots seger på Vertigo och ledning i halvtid på Nuke klarade inte Team Liquid av att stänga matchen vilket betyder att de än en gång får se sig besegrade av det danska superlaget.
Tidigare under året har de båda storlagen mött varandra inte mindre än åtta gånger varav två av dem varit i finaler. Astralis hade chansen att säkra sin tredje titel för året medan Team Liquid jagade sin första titel på fyra månader. Matchen inleddes på Vertigo, ett val som överraskande nog gjordes av Nordamerikanerna. Det visade sig också vara ett bra val och efter halva kartan ledde de med 11-4. Astralis kunde dock spela CT lika bra som motståndarna vilket betydde 15-15 efter 30 spelade rundor. Det hela gick till övertid och där kunde Team Liquid vinna fyra raka rundor och överraska med en seger.

Danskarna såg ut att vara i ordentlig gungning när de sedan på sitt eget kartval, Nuke, låg under med 7-8 efter halva kartan. De vaknade dock till liv och efter att ha vunnit nio raka rundor kunde de också vinna kartan med 16-11. På den avgörande kartan, Dust2, såg det sedan ut att bli en rejäl utklassning när Astralis på T-sidan kunde vinna första halvan med 12-3. Team Liquid gav sig dock inte utan kamp men mäktade inte med mer än fem rundor i andra halvan och tillslut blev det 16-8 till det danska laget som alltså säkrade sin tredje titel för året. Ett minst sagt imponerande facit.

Efter matchen utnämndes Nicolai "dev1ce" Reedtz till MVP av den åttonde ECS säsongen vilket gör att han nu har totalt 15 MVP-utmärkelser under karriären. Det är flest av alla spelare och fem mer än Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Kenny "kennyS" Schrub som har 10 var. Under finalen stod han för 68 elimineringar vilket var lika många som Team Liquids, Keith "NAF" Markovic. Han hade även matchens näst bästa rating på 1.23, endast NAF var bättre på 1.24.
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..