×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

IEM

Spirit och Vitality tar sig vidare till majorn

2
Den europeiska minorn samt CIS-minorn är nu färdigspelade. Med detta har ytterligare två lag kvalificerat sig till majorn, Team Spirit och Vitality.
Eftermiddagen startade idag med den avgörande matchen i CIS-minorn, Winstrike Team mot Team Spirit. Den första kartan blev Nuke, Winstrikes val. Det blev dock Spirit som startade starkast genom att vinna den första pistolrundan samt rundan därpå. När Winstrike väl fick en runda förstördes deras ekonomi i och med att Spirit tog rundan därpå. Efter det vände dock Winstrike och kunde vinna halvan med 8-7. Andra halvan började även den starkt för Spirit som ännu en gång vann pistolrundan. Winstrike tog sig då i kragen och lyckades vinna sju rundor på raken för att tillslut säkra kartan med 16-14.

Den andra kartan, Overpass, speglade inte alls den föregående. Spirit såg säkra ut genom hela kartan och plockade hem den med 16-6. Den avgörande kartan blev, som i många andra av minors matcher, Dust2. Trots en förlorad pistolrunda lyckades Spirit få en bra T-sida genom att vinna nio rundor, alla på raken. På deras CT-sida var det deras tur att vinna pistolrundan och hade efter det kommando på kartan som de tillslut plockade hem med 16-9.


Nu var det dags för avgörandet i den europeiska minorn mellan Team Vitality och North. Matchen startade på Mirage, Vitalitys kartval. Detta kunde man se i början då fransmännen fick en ledning på 8-1. Det var dock då som danskarna i North lyckades vinna de sista sex rundorna på halvan som slutade 8-7. De vann även pistolrundan därpå men då lyckades fransoserna vinna rundan sin eco-runda samt tre rundor till efter det. Det blev dock likt den första halvan då North helt plötsligt vann resterande rundor och säkrade kartan med 16-12.

Den andra kartan blev Nuke. Denna gången var matchen inte lika jämn. Trots att det var Norths kartval så var det Vitality som krossade den första halvan med 13-2. Andra halvan blev inte heller så lång då fransmännen säkrade kartan med 16-5. Allt skulle nu avgöras på Inferno. Återigen blev det Vitality som startade starkt och lyckades vinna hela tio rundor på raken. De kunde tillslut avsluta halvan med 12-3. På andra halvan var det istället North som startade bra och vann fem raka rundor. Efter det kunde Vitality dock avsluta matchen med 16-8.


Detta innebär att Vitality och Team Spirit är klara för majorns första steg, New Challengrs Stage. North och Winstrike har dock fortfarande chansen att ta sig till majorn då de kommer att få spela major play-in med de två lagen som placerar sig på tredjeplats i den amerikanska och asiatiska minorn.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..